ÖZET : Kimyasal kabartıcılar; kraker, bisküvi, çörek, kek v.s. tipi ürünlerin
karakteristik iç yapılarının oluşması için kullanılır. Kimyasal kabartıcıların su ile
reaksiyona girmesi sonucu oluşan karbondioksit, kullanıldığı ürünün kabarmasını sağlar.
Ürün hamur aşamasında iken oluşan gaz kabarcıkları pişirme sırasında genleşerek, ürün
içinde gözenekli bir yapı oluşturur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | January 3, 2011 |
Published in Issue | Year 1995 Volume: 26 Issue: 3 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/