ÖZET : Kimyasal kabartıcılar; kraker, bisküvi, çörek, kek v.s. tipi ürünlerin
karakteristik iç yapılarının oluşması için kullanılır. Kimyasal kabartıcıların su ile
reaksiyona girmesi sonucu oluşan karbondioksit, kullanıldığı ürünün kabarmasını sağlar.
Ürün hamur aşamasında iken oluşan gaz kabarcıkları pişirme sırasında genleşerek, ürün
içinde gözenekli bir yapı oluşturur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 3 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995 Cilt: 26 Sayı: 3 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/