Conference Paper
BibTex RIS Cite
Year 1975, Volume: 6 Issue: 2, 183 - 202, 26.12.2010

Abstract

ÇAYIR, MER'A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ

Year 1975, Volume: 6 Issue: 2, 183 - 202, 26.12.2010

Abstract

Biçme ve otlatmalar, çayır mer\ı bitkilerinin depo organlarında biriktirilen yedek besin maddeleri üzerine (1) biçme veya otlatma aralığına, (2) biçme ve otlatma yüksekliğine (3) bitki türüne bağlı olarak etkili olmaktadır. Genellikle, biçme aralık ve yüksekliği arttıkça daha az yedek besin maddeleri kullanılmakta ve depolama daha çabuk başlamaktadır. Yere yatık büyüyen çayır mer'a bitkilerine otlatma ve biçmelerin etkisi daha az olnttıktadır. Yaprak .alanı-ışıklanma bağıntısı, çayır mer'a bitki köklerindeki yedek besin maddelerine etkili olmaktadır. Genellikle, yüksek gündüz ve gece ısısı, bitkilerindepo organlarında oluşturulan y?-dek besin maddeleri seviyesini azaltmaktadır. Su noksanlığı, bazı araştırıcılara göre yedek karbonhid· ratları arttırmakta ve bazılarına göre ise ti.zaltmaktadır. Genelolarak, orta dozajda nitrogenli gübre uygulaması yedek karbonhidratların artmasına neden olmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

İbrahim Manga This is me

Publication Date December 26, 2010
Published in Issue Year 1975 Volume: 6 Issue: 2

Cite

APA Manga, İ. (2010). ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(2), 183-202.
AMA Manga İ. ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;6(2):183-202.
Chicago Manga, İbrahim. “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6, no. 2 (December 2010): 183-202.
EndNote Manga İ (December 1, 2010) ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6 2 183–202.
IEEE İ. Manga, “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 183–202, 2010.
ISNAD Manga, İbrahim. “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6/2 (December 2010), 183-202.
JAMA Manga İ. ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6:183–202.
MLA Manga, İbrahim. “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 2, 2010, pp. 183-02.
Vancouver Manga İ. ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6(2):183-202.

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/