Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1975, Cilt: 6 Sayı: 2, 183 - 202, 26.12.2010

Öz

ÇAYIR, MER'A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ

Yıl 1975, Cilt: 6 Sayı: 2, 183 - 202, 26.12.2010

Öz

Biçme ve otlatmalar, çayır mer\ı bitkilerinin depo organlarında biriktirilen yedek besin maddeleri üzerine (1) biçme veya otlatma aralığına, (2) biçme ve otlatma yüksekliğine (3) bitki türüne bağlı olarak etkili olmaktadır. Genellikle, biçme aralık ve yüksekliği arttıkça daha az yedek besin maddeleri kullanılmakta ve depolama daha çabuk başlamaktadır. Yere yatık büyüyen çayır mer'a bitkilerine otlatma ve biçmelerin etkisi daha az olnttıktadır. Yaprak .alanı-ışıklanma bağıntısı, çayır mer'a bitki köklerindeki yedek besin maddelerine etkili olmaktadır. Genellikle, yüksek gündüz ve gece ısısı, bitkilerindepo organlarında oluşturulan y?-dek besin maddeleri seviyesini azaltmaktadır. Su noksanlığı, bazı araştırıcılara göre yedek karbonhid· ratları arttırmakta ve bazılarına göre ise ti.zaltmaktadır. Genelolarak, orta dozajda nitrogenli gübre uygulaması yedek karbonhidratların artmasına neden olmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

İbrahim Manga Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1975 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Manga, İ. (2010). ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(2), 183-202.
AMA Manga İ. ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;6(2):183-202.
Chicago Manga, İbrahim. “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6, sy. 2 (Aralık 2010): 183-202.
EndNote Manga İ (01 Aralık 2010) ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6 2 183–202.
IEEE İ. Manga, “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, ss. 183–202, 2010.
ISNAD Manga, İbrahim. “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 6/2 (Aralık 2010), 183-202.
JAMA Manga İ. ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6:183–202.
MLA Manga, İbrahim. “ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2010, ss. 183-02.
Vancouver Manga İ. ÇAYIR, MER’A VE YEM BİTKİLERİNDE BİRİKTİRİLEN YEDEK BESİN MADDELERİ ÜZERİNE BİÇME, IŞIKLANMA, SICAKLIK, SU VE AZOTLU GÜBRELERİN ETKİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;6(2):183-202.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/