BibTex RIS Cite

SÜT, BESLENME VE SAĞLIK

Year 1976, Volume: 7 Issue: 1, - , 27.12.2010

Abstract

ÖZET
Süt ve Mamulleri toplumdaki her kişinin her gün tükettikieri
besin maddeleri olmak durumunda iken, ne yazık ki
bunların beslenmeye 'katkıları halkımızca bilinmediği gibi
aydınlarımızca da gereğince değerlendirileriıeme~tedir. Bu
gün yurdumuzda süte hala her hangi bir içecek gözü ile
bakanlar ya da sütü yalnızca hasta ve çocukların besini olarak
görenler çoğunluktadır.
Oysa ki sütün besin olarak değerlendirilmesi. uygarlığın
başlangıcına dek gitmektedir, Hayvanların ehlileştirilmesi
ile insanların ilk işlerinden biri bu hayvanların sütle,rinden
yararlanma yoluna gitmek olmuştur. Daha sonra çeşitli
nedenler ve bazen 'de rastlantıların yardımı ile sütten
yağ, yoğurt, peynir ve diğer' maddelerin yapılmasına ve
bunlardan yararlanırmaya geçilmiştir.
Süt ve mamüllerinin insan beslenmesindeki yerini
saptamak amacıyla hazırlanan bu yazıda, g,erek bu mad·
delerin bileşimleri ve gerekse sindirilebilme oranları ile vücuda
yarayı,şlılık dereceleri ele alınacak, sütün içerdiği
tüm maddelerin in'san beslenmesine katkılarının çeşitli açılardan
incelenmesi yapılacaktır,

Year 1976, Volume: 7 Issue: 1, - , 27.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Gürol Ergin This is me

Publication Date December 27, 2010
Published in Issue Year 1976 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Ergin, G. (2010). SÜT, BESLENME VE SAĞLIK. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Ergin G. SÜT, BESLENME VE SAĞLIK. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;7(1).
Chicago Ergin, Gürol. “SÜT, BESLENME VE SAĞLIK”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7, no. 1 (December 2010).
EndNote Ergin G (December 1, 2010) SÜT, BESLENME VE SAĞLIK. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE G. Ergin, “SÜT, BESLENME VE SAĞLIK”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2010.
ISNAD Ergin, Gürol. “SÜT, BESLENME VE SAĞLIK”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 7/1 (December 2010).
JAMA Ergin G. SÜT, BESLENME VE SAĞLIK. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;7.
MLA Ergin, Gürol. “SÜT, BESLENME VE SAĞLIK”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2010.
Vancouver Ergin G. SÜT, BESLENME VE SAĞLIK. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;7(1).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/