BibTex RIS Cite

KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.)

Year 1979, Volume: 10 Issue: 1-2, - , 29.12.2010

Abstract

ÖZET
Balarısı (Apis mellifera, L.) bal ve balmumu yaparak ınsan/ara
büyük yararlar sağlamasının yanında, kültür bitkilerinin tozlaşmasında
da çok önemli roloynamaktadır. Araştırmacılar, balansının bitkilerin
tozlaşmasını yaparak sağladığı yararın, bal ve mum değerinin 10-20
katı olduğunu belirtmektedirler.
Balarısının kültür' bitkilerinin tozla.;masında daha etkili olmasını
sağlamak için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bunlar; bitki/erin çiçeklenme
zamanında arı kovanlarının kültür bitki/erinin bulunduğu yere
götürüJmesi, arıların belirli bitkilerin ziyaretine yöne/ti/mesi, bitki/erin
arıların ziyareti için daha çekici hale getirilmesi ve belirli bitki/eri ziyaret
eden arı Ml'larının geliştirilmesi şeklindedir.

Year 1979, Volume: 10 Issue: 1-2, - , 29.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Hikmet Özbek This is me

Publication Date December 29, 2010
Published in Issue Year 1979 Volume: 10 Issue: 1-2

Cite

APA Özbek, H. (2010). KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(1-2).
AMA Özbek H. KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;10(1-2).
Chicago Özbek, Hikmet. “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis Mellifera L.)”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10, no. 1-2 (December 2010).
EndNote Özbek H (December 1, 2010) KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10 1-2
IEEE H. Özbek, “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.)”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 10, no. 1-2, 2010.
ISNAD Özbek, Hikmet. “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis Mellifera L.)”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10/1-2 (December 2010).
JAMA Özbek H. KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10.
MLA Özbek, Hikmet. “KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis Mellifera L.)”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 10, no. 1-2, 2010.
Vancouver Özbek H. KÜLTÜR BİTKİLERİNİN TOZLAŞMASINDA BALARISI (Apis mellifera L.). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10(1-2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/