ÖZET
Süt içerisindeki maddelerden en fazla araştırılanı süt yağıdır. Gerek
bileşim ve gerekse fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından incelenen
süt yağınm, beslenme ve sağlık açısından önemi de sayısız araştırmanın
,konusu olmuştur. Süt yağı bileşimi başlangıçta makro yağ asitleri bakımmdan
araştırılırken, günümüzde çeşitli analiz yöntemlerinin geliştirilmiş
olması, süt yağının minör yağ asitleri bileşimince de araştırılmasına
olanak tanımış/ır. Bu yazıda, süt yağı araştırmaları alanında oldukça
güncelolan minör yağ asitleri gerek kompozisyon ve gerekse biyosentezleri
ve yapılan yönünden incelenecektir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | December 29, 2010 |
Published in Issue | Year 1979 Volume: 10 Issue: 1-2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/