BibTex RIS Cite

ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ

Year 1979, Volume: 10 Issue: 3-4, - , 29.12.2010

Abstract

ÖZ E,T
Bu araştırma Erzurum Ovasını temsil edebilecek karekterii bir toprak.
ta sulu şartlarda' gerçekleştirilmiştir. Deneme 1968-1971 yılları arasında
yürütülmüştür. Denemede biri Türkiye, dördü A.B.D., biri Kanada, ikisi
Danimarka ve biri ıtalyan orijinli 9 gazalboynuzu raryetesmin kuru ot verimi
ile çiçeklenme durumu, kışa ve hastalıklara mukavemetleri belirlenmiştir.
Deneme sonuçlarma' göre A.B.D. orijinli Empire varyetesi en yüksek
(859.3 kg/dk). verimli varyete iken 5/2 kayıt No'lu A.B.D. orijinli çeşit
en dÜ$ük (437.8kg /dk) verimli olamdır. Erzurum Tohum Islah Enstitüsünden
Bölümünıüze intikal eden 5/1 kayıt nolu çeşit orta verimli varyeteler
grubuna girmektedir.

SUMMARY

Birdsfoot Trefoil Variety Trial

This experiment was set up on
loamy soil which represent Erzurum
Plateau, at Atatürk Üniversity farm İn
Turkey.
A randomized block design were
used on Birdsfoot varieties in 1968-1971.
The varieties 5-1 (Tohum Islah,
Erzuıum), 5-2 (USA) Empire, Viking,
Mansfield, Leo, Roskilde, Otofte, L-9
(İtalya) .were used,
The agronomic character such as
yield, biological characters such as
leafdisease tolerance, winter h&rdines,
and the beginning of bloom weıe measured.
Birdsfoot trefoil was the goodlegume
for the cultural lands in inigated
condition.
The highest yield obtained from
Empire vaıiety wich gave 893.8 kg.
perdecar. The lowest yie1d was 508.5
kg. at 5-2 (USA) variety.

Year 1979, Volume: 10 Issue: 3-4, - , 29.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section ARAŞTIRMALAR
Authors

F. Tosun This is me

İ. Manga This is me

M. Altın This is me

Publication Date December 29, 2010
Published in Issue Year 1979 Volume: 10 Issue: 3-4

Cite

APA Tosun, F., Manga, İ., & Altın, M. (2010). ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(3-4).
AMA Tosun F, Manga İ, Altın M. ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;10(3-4).
Chicago Tosun, F., İ. Manga, and M. Altın. “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus Corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10, no. 3-4 (December 2010).
EndNote Tosun F, Manga İ, Altın M (December 1, 2010) ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10 3-4
IEEE F. Tosun, İ. Manga, and M. Altın, “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 10, no. 3-4, 2010.
ISNAD Tosun, F. et al. “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus Corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10/3-4 (December 2010).
JAMA Tosun F, Manga İ, Altın M. ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10.
MLA Tosun, F. et al. “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus Corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 10, no. 3-4, 2010.
Vancouver Tosun F, Manga İ, Altın M. ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10(3-4).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/