BibTex RIS Kaynak Göster

ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ

Yıl 1979, Cilt: 10 Sayı: 3-4, - , 29.12.2010

Öz

ÖZ E,T
Bu araştırma Erzurum Ovasını temsil edebilecek karekterii bir toprak.
ta sulu şartlarda' gerçekleştirilmiştir. Deneme 1968-1971 yılları arasında
yürütülmüştür. Denemede biri Türkiye, dördü A.B.D., biri Kanada, ikisi
Danimarka ve biri ıtalyan orijinli 9 gazalboynuzu raryetesmin kuru ot verimi
ile çiçeklenme durumu, kışa ve hastalıklara mukavemetleri belirlenmiştir.
Deneme sonuçlarma' göre A.B.D. orijinli Empire varyetesi en yüksek
(859.3 kg/dk). verimli varyete iken 5/2 kayıt No'lu A.B.D. orijinli çeşit
en dÜ$ük (437.8kg /dk) verimli olamdır. Erzurum Tohum Islah Enstitüsünden
Bölümünıüze intikal eden 5/1 kayıt nolu çeşit orta verimli varyeteler
grubuna girmektedir.

SUMMARY

Birdsfoot Trefoil Variety Trial

This experiment was set up on
loamy soil which represent Erzurum
Plateau, at Atatürk Üniversity farm İn
Turkey.
A randomized block design were
used on Birdsfoot varieties in 1968-1971.
The varieties 5-1 (Tohum Islah,
Erzuıum), 5-2 (USA) Empire, Viking,
Mansfield, Leo, Roskilde, Otofte, L-9
(İtalya) .were used,
The agronomic character such as
yield, biological characters such as
leafdisease tolerance, winter h&rdines,
and the beginning of bloom weıe measured.
Birdsfoot trefoil was the goodlegume
for the cultural lands in inigated
condition.
The highest yield obtained from
Empire vaıiety wich gave 893.8 kg.
perdecar. The lowest yie1d was 508.5
kg. at 5-2 (USA) variety.

Yıl 1979, Cilt: 10 Sayı: 3-4, - , 29.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

F. Tosun Bu kişi benim

İ. Manga Bu kişi benim

M. Altın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 10 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Tosun, F., Manga, İ., & Altın, M. (2010). ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(3-4).
AMA Tosun F, Manga İ, Altın M. ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;10(3-4).
Chicago Tosun, F., İ. Manga, ve M. Altın. “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus Corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10, sy. 3-4 (Aralık 2010).
EndNote Tosun F, Manga İ, Altın M (01 Aralık 2010) ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10 3-4
IEEE F. Tosun, İ. Manga, ve M. Altın, “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 10, sy. 3-4, 2010.
ISNAD Tosun, F. vd. “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus Corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 10/3-4 (Aralık 2010).
JAMA Tosun F, Manga İ, Altın M. ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10.
MLA Tosun, F. vd. “ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus Corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 10, sy. 3-4, 2010.
Vancouver Tosun F, Manga İ, Altın M. ERZURUM ŞARTLARINDA BAZI GAZALBOYNUZU (Lotus corniculatus L.) VARYETELERİNİN ADAPTASYON VE VERİM DENEMESİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;10(3-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/