ÖZET
Yurdumuzda hayvansal protein gereks(nimi ve istemi günden güne artmakta·
dır. Kısa sürede üretime geçebilme niteliğinde olan tavukçuluk hayvansal protein
üretiminin arttırılmasında önemli bir yer tutmaktadır. Tavukçulukta verimin arttırılması;
)'üksek verimli ırkıarın yetiştirilmesi, iyi beslenme, hastalıklara karşın'
etkin bir korunma yanında uygun çevre koşullarını sa~layabilen barınakların
yapımıyla sağlanabilir .
. Yurdumuzda fazla yaygın' alınayan kafes tavukçuluğu' son yıllarda, hızla olmasa
bile gelişme gösteımektedir. Kafes tavukçuJuğunun diğer yetiştİrme sistem·
lerine oranla kendine özgü üstünlükleri ve sakıncalı yönleri vardır. İyi bir kafes
tavukçuluğu yapılabilmesi için uygun çevre koşullarını sağlayan barınakların yapılması
ve tavukçuluk ekipmanlarının nitelik ve nicelik bakımından yeterli olması gerekmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | December 30, 2010 |
Published in Issue | Year 1982 Volume: 13 Issue: 1-2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/