ÖZET
Yurdumuzda hayvansal protein gereks(nimi ve istemi günden güne artmakta·
dır. Kısa sürede üretime geçebilme niteliğinde olan tavukçuluk hayvansal protein
üretiminin arttırılmasında önemli bir yer tutmaktadır. Tavukçulukta verimin arttırılması;
)'üksek verimli ırkıarın yetiştirilmesi, iyi beslenme, hastalıklara karşın'
etkin bir korunma yanında uygun çevre koşullarını sa~layabilen barınakların
yapımıyla sağlanabilir .
. Yurdumuzda fazla yaygın' alınayan kafes tavukçuluğu' son yıllarda, hızla olmasa
bile gelişme gösteımektedir. Kafes tavukçuJuğunun diğer yetiştİrme sistem·
lerine oranla kendine özgü üstünlükleri ve sakıncalı yönleri vardır. İyi bir kafes
tavukçuluğu yapılabilmesi için uygun çevre koşullarını sağlayan barınakların yapılması
ve tavukçuluk ekipmanlarının nitelik ve nicelik bakımından yeterli olması gerekmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | DERLEMELER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1982 Cilt: 13 Sayı: 1-2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/