BibTex RIS Cite

EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ

Year 1982, Volume: 13 Issue: 1-2, - , 30.12.2010

Abstract

ÖZET
Geleneksel bir alışkanlıkla üıkemizde fazla miktarda tiiketilmekte olan ekmek,
gerek beslenme ve gerekse tüketimi açısından önemi ile eşdeğerde hi,. kalite ve standarda
haM eriştirilememiştir. Bu olumsuz ıablonil1f nedenlerine bakıldığında ise;
ekmek yapımında kullanılan başta ~n olmak üzere materyale, uygulanan yapım
tekniğinin w' teknolojisinin' geNliğine, yönetici ve çalışan ıardımcı elemanların
bilgi ve beceri, noksanlığına, yasal düzenlemelerin yetersizliği sonucu ekmek formulasyonunUl;'
eksikliğine ııe katkı maddeterinin kullanılmayışına kadar birçok etken
ileri sürülebilir.
Ilgili olarak bu incelemede, ülkemizde uygulandığı şekliyle klasik ekmek yapım
teknolOlisine göre ekmekci/iğimize -. bilimsel ve pratik açıdan' yaklaşımda l:lUlunulmuştur.
Ekmek yapımında kullanılan l1'}ateryalin isten~n özellikleri ı'eri/miş, .unun
ekmeğe işlenmesinde uygulanan "Yoğurma", "Ana Fermentasyon ve Havalandırma",
"Hamurun Parçalara Ayrılması," 'Tartım ve Ara Ferrnemasyon", ;'Şekil
Verme ye Son Fermentasyon" ile "Pişirme" aşamaları kritik hamur özelıkleri göz
önüne alınarak tartışılmıştır.
Sonuçta daha kaliteli, sa.~lıklı, standart, ucuz ve kontrolü daha kolayekmek
ürütebilmek için alıninası gerekli önlemlere ait bazı önerileFde bulunulmuştur.

Year 1982, Volume: 13 Issue: 1-2, - , 30.12.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Adem Elgün This is me

Publication Date December 30, 2010
Published in Issue Year 1982 Volume: 13 Issue: 1-2

Cite

APA Elgün, A. (2010). EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 13(1-2).
AMA Elgün A. EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. December 2010;13(1-2).
Chicago Elgün, Adem. “EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13, no. 1-2 (December 2010).
EndNote Elgün A (December 1, 2010) EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13 1-2
IEEE A. Elgün, “EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 13, no. 1-2, 2010.
ISNAD Elgün, Adem. “EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13/1-2 (December 2010).
JAMA Elgün A. EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13.
MLA Elgün, Adem. “EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 13, no. 1-2, 2010.
Vancouver Elgün A. EKMEK YAPIM TEKNOLOJİSİ VE EKMEKCİLİĞİMİZ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13(1-2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/