BibTex RIS Cite

YAKMANIN MER'A TOPRAKLARINA ETKİSİ

Year 1988, Volume: 19 Issue: 1-4, - , 02.01.2011

Abstract

Özet
Yüksek phytomas miktarına sahip mer'alarda ıslah amacıyla uygulanan yakma, aynı zamanda bu alanların topraklarım da etkiler. Bu etki ateşin şiddeti ile yakından ilişkilidir. Tahrip edici özelliğe sahip şiddetli yangınlar, mer'a topraklarının kimyasal,
fiziksel ve biyolojik yapılarını bozar. Buna karşılık uygun bir şekilde yapılan kontrollu yakmalarla, toprakların organik madde, besin elemenletleri ve nem oranları ile porozitesi, infiltrasyon oranı ve mikroorganizma populasyonu artırılır.

Year 1988, Volume: 19 Issue: 1-4, - , 02.01.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section DERLEMELER
Authors

Ahmet Gökkuş This is me

Publication Date January 2, 2011
Published in Issue Year 1988 Volume: 19 Issue: 1-4

Cite

APA Gökkuş, A. (2011). YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 19(1-4).
AMA Gökkuş A. YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. January 2011;19(1-4).
Chicago Gökkuş, Ahmet. “YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 19, no. 1-4 (January 2011).
EndNote Gökkuş A (January 1, 2011) YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 19 1-4
IEEE A. Gökkuş, “YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 19, no. 1-4, 2011.
ISNAD Gökkuş, Ahmet. “YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 19/1-4 (January 2011).
JAMA Gökkuş A. YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;19.
MLA Gökkuş, Ahmet. “YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 19, no. 1-4, 2011.
Vancouver Gökkuş A. YAKMANIN MER’A TOPRAKLARINA ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;19(1-4).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/