BibTex RIS Cite

YOĞURT DONDURMASI

Year 1998, Volume: 29 Issue: 2, - , 12.04.2013

Abstract

ÖZET : Yoğurtla yeni tanışmış ülkeler onu daha ziyade dondurma şeklinde tüketmeyi tercih etmişlerdir. Bu da yoğurt tüketimini artırmıştır. Yoğurt dondurması esasen besleyici bir süt ürünüdür. Yoğurt dondurması yapımında  süt önce fermentasyona tabi tutulmakta, daha sonra içine değişik katkı maddeleri ilave edilerek dondurulmaktadır. Yoğurt dondurmasında gerek ısı uygulaması ve gerekse fermentasyon işlemi  ürün  güvenliğini artırmaktadır.  Bu çalışmada yoğurt dondurmasının yapım teknikleri ile ürün hakkında bilgiler verilmiştir.

 

YOGURT  ICE-CREAM

 

SUMMARY: The developed countries, getting recently acquainted with yogurt, prefer to consume it as ice-cream. This increased its consumption. Yogurt ice-cream is essentially a nutritious dairy product. In making of  yogurt ice-cream, fermentation process is firstly applied to milk, then some ingredients are added and frozen. Yogurt ice-cream is a safe product because of heating and fermentation processes.  In this review, some information about manufacturing techniques of yogurt  ice-cream and product itself was given.

Year 1998, Volume: 29 Issue: 2, - , 12.04.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language tr;en
Journal Section DERLEMELER
Authors

Hayri Coşkun This is me

Publication Date April 12, 2013
Published in Issue Year 1998 Volume: 29 Issue: 2

Cite

APA Coşkun, H. (2013). YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Coşkun H. YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. April 2013;29(2).
Chicago Coşkun, Hayri. “YOĞURT DONDURMASI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, no. 2 (April 2013).
EndNote Coşkun H (April 1, 2013) YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE H. Coşkun, “YOĞURT DONDURMASI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 29, no. 2, 2013.
ISNAD Coşkun, Hayri. “YOĞURT DONDURMASI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (April 2013).
JAMA Coşkun H. YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29.
MLA Coşkun, Hayri. “YOĞURT DONDURMASI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 29, no. 2, 2013.
Vancouver Coşkun H. YOĞURT DONDURMASI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;29(2).

Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/