ÖZET : Yoğurtla yeni tanışmış ülkeler onu daha ziyade dondurma şeklinde tüketmeyi tercih etmişlerdir. Bu da yoğurt tüketimini artırmıştır. Yoğurt dondurması esasen besleyici bir süt ürünüdür. Yoğurt dondurması yapımında süt önce fermentasyona tabi tutulmakta, daha sonra içine değişik katkı maddeleri ilave edilerek dondurulmaktadır. Yoğurt dondurmasında gerek ısı uygulaması ve gerekse fermentasyon işlemi ürün güvenliğini artırmaktadır. Bu çalışmada yoğurt dondurmasının yapım teknikleri ile ürün hakkında bilgiler verilmiştir.
YOGURT ICE-CREAM
SUMMARY: The developed countries, getting recently acquainted with yogurt, prefer to consume it as ice-cream. This increased its consumption. Yogurt ice-cream is essentially a nutritious dairy product. In making of yogurt ice-cream, fermentation process is firstly applied to milk, then some ingredients are added and frozen. Yogurt ice-cream is a safe product because of heating and fermentation processes. In this review, some information about manufacturing techniques of yogurt ice-cream and product itself was given.
Primary Language | tr;en |
---|---|
Journal Section | DERLEMELER |
Authors | |
Publication Date | April 12, 2013 |
Published in Issue | Year 1998 Volume: 29 Issue: 2 |
Articles published in this journal are published under the Creative Commons International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). This allows the work to be copied and distributed in any medium or format provided that the original article is appropriately cited. However, the articles work cannot be used for commercial purposes.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/