Letter to Editor

Corona Günlerinde Uzaktan Eğitim Bağımlılık Gelişiminde Bir Risk Oluşturur mu?

Volume: 22 Number: 1 March 31, 2021
EN TR

Corona Günlerinde Uzaktan Eğitim Bağımlılık Gelişiminde Bir Risk Oluşturur mu?

Öz

Bağımlılıkta en önemli risk faktörlerinin başında bağımlılığa neden olan faktöre ulaşılabilirlik ve maruziyet süresinin fazlalığı olduğu kabul görmektedir. Bu bağlamda bağımlılıkla mücadelede de etkene maruziyetin azaltılması hatta engellenmesi çok önemlidir. Corona günlerinde uzaktan eğitim alan çocukların ve gençlerin internet, akıllı telefon, televizyon gibi bağımlılık yapabilen faktörlerle temasının bu bakış açısı ile değerlendirilmesi ve muhtemel zararlar için önlemler alınması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler

Supporting Institution

yok

Project Number

yok

Thanks

yok

References

  1. 1. Ögel, Kültegin. Bağımlılık ve tedavisi temel kitabı. IQ Kültür Sanat yayınları, İstanbul, 2018,SS:14
  2. 2. DSM-V American Psychiatric Association. Diagnostic and statistical manual of mental disorders. Arlington: American Psychiatric Publishing, 2013.
  3. 3. Ayhan B, Köseliören M. İnternet, Online Oyun ve Bağımlılık. Online J of Tech Addic & Cyberbully, 2019, 6(1), 1-30.
  4. 4.Tao R, Huang X, Wang J, Zhang H, Zhang Y, Li M. Proposed Diagnostic criteria for Internet addiction. Addiction 2010; 105: 556-564.
  5. 5. https://wearesocial.com/blog/2018/01/global-digital-report-2018 Erişim tarihi: 20.04.2020

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Behaviour-Personality Assessment in Psychology

Journal Section

Letter to Editor

Publication Date

March 31, 2021

Submission Date

November 3, 2020

Acceptance Date

November 4, 2020

Published in Issue

Year 2021 Volume: 22 Number: 1

AMA
1.Balcı E, Durmuş H, Sezer L. Corona Günlerinde Uzaktan Eğitim Bağımlılık Gelişiminde Bir Risk Oluşturur mu? Bağımlılık Dergisi. 2021;22(1):100-102. https://izlik.org/JA66JZ72DL