Bu çalışmada; yapraktan yapılan üç farklı gübre çözeltisinin iki ayrı uygulama
sıklığının karanfil (Dianthus caryophyllus L.) fidelerinin beslenme durumları ile yaprak
renk değerlerine etkisi araştırılmıştır. Yapraktan uygulanan gübre çözeltileri; karanfil
fidelerinin K, Ca ve Mg içeriklerini, gübre uygulama sıklığı ise bitkilerin toplam
N, P, K ve Mg içeriklerini arttırmıştır. Aynı zamanda yapraktan uygulanan gübre çözeltileri, yaşlı yaprakların renk doygunluk (chroma) değerini yükselttiği belirlenmiştir. Bitkilerin potasyum içerikleri ile yaşlı yaprakların parlaklık (L*), renk doygunluk
(chroma), renk açısı (hue) değerleri arasında istatistiksel olarak (p < 0.05) pozitif yönde bir korelasyon olduğu belirlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2007 |
Submission Date | July 27, 2014 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 36 Issue: 1 |
BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram