Bu çalışmada; yapraktan yapılan üç farklı gübre çözeltisinin iki ayrı uygulama
sıklığının karanfil (Dianthus caryophyllus L.) fidelerinin beslenme durumları ile yaprak
renk değerlerine etkisi araştırılmıştır. Yapraktan uygulanan gübre çözeltileri; karanfil
fidelerinin K, Ca ve Mg içeriklerini, gübre uygulama sıklığı ise bitkilerin toplam
N, P, K ve Mg içeriklerini arttırmıştır. Aynı zamanda yapraktan uygulanan gübre çözeltileri, yaşlı yaprakların renk doygunluk (chroma) değerini yükselttiği belirlenmiştir. Bitkilerin potasyum içerikleri ile yaşlı yaprakların parlaklık (L*), renk doygunluk
(chroma), renk açısı (hue) değerleri arasında istatistiksel olarak (p < 0.05) pozitif yönde bir korelasyon olduğu belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2007 |
Gönderilme Tarihi | 27 Temmuz 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 36 Sayı: 1 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram