TR
EN
BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Abstract
Bu araştırmanın amacı, biyoloji öğretmen adaylarının çevreye yönelik tutumlarına informal ve formal eğitim ortamlarının etkisini incelemektir. Araştırmanın örneklemini Atatürk Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünde okuyan ve çevre dersini almamış olan birinci sınıf öğrencileri ile çevre dersini alan son sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında öğrencilere Şama (2003) tarafından geliştirilan 21 soruluk Çevresel Tutum Ölçeği anketi uygulanmıştır. Sonuçta öğrencilerin çevresel tutumlarının ebeveynlerinin öğrenim durumuna ve yaşadıkları yerleşim alanlarına göre farklılaşmadığı tespit edilmiştir. Bununla birlikte çevre dersini alan ve almayan öğrecilerin çevreye yönelik tutumları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunamamıştır. Ayrıca çalışmada çevre dersini alan öğrencilerin aldıkları çevre eğitimi hakkındaki görüşlerine de yer verilmiştir.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
June 1, 2007
Submission Date
June 1, 2007
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2007 Volume: 2 Number: 2
APA
Gürbüz, H., Kışoğlu, M., & Erkol, M. (2007). BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi, 2(2), 74-84. https://izlik.org/JA68CP78CM
AMA
1.Gürbüz H, Kışoğlu M, Erkol M. BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi. 2007;2(2):74-84. https://izlik.org/JA68CP78CM
Chicago
Gürbüz, Hasan, Mustafa Kışoğlu, and Mehmet Erkol. 2007. “BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi 2 (2): 74-84. https://izlik.org/JA68CP78CM.
EndNote
Gürbüz H, Kışoğlu M, Erkol M (June 1, 2007) BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi 2 2 74–84.
IEEE
[1]H. Gürbüz, M. Kışoğlu, and M. Erkol, “BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”, Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, pp. 74–84, June 2007, [Online]. Available: https://izlik.org/JA68CP78CM
ISNAD
Gürbüz, Hasan - Kışoğlu, Mustafa - Erkol, Mehmet. “BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi 2/2 (June 1, 2007): 74-84. https://izlik.org/JA68CP78CM.
JAMA
1.Gürbüz H, Kışoğlu M, Erkol M. BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi. 2007;2:74–84.
MLA
Gürbüz, Hasan, et al. “BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, June 2007, pp. 74-84, https://izlik.org/JA68CP78CM.
Vancouver
1.Hasan Gürbüz, Mustafa Kışoğlu, Mehmet Erkol. BİYOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVREYE YÖNELİK TUTUMLARININ İNFORMAL VE FORMAL EĞİTİM ORTAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi [Internet]. 2007 Jun. 1;2(2):74-8. Available from: https://izlik.org/JA68CP78CM