BibTex RIS Cite

Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Year 2015, , 0 - 0, 22.12.2015
https://doi.org/10.17798/beufen.04274

Abstract

Çalışmamızda Ardahan İlinin yerel satıcılarından 6 adet Çeçil peyniri örneği toplanılarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelikleri araştırılmıştır. Örneklerin kurumadde, yağ, kurumadde de yağ, asitlik, pH, tuz, kurumadde de tuz, protein, suda çözünen protein ve olgunlaşma dereceleri sırasıyla %49,43, %5,20, %10,50, %0,55, 5,30, %3,79, %7,66, %27,99, %3,73 ve %13,32 olarak bulunmuştur. Ayrıca total aerobik mezofilik bakteri (TAMB), laktik asit bakteri (LAB in MRS), Staphylococcus aureus, koliform grubu bakteri ve maya-küf sayıları sırasıyla 7,97, 6,96, 3,7, 3,51 ve 3,12 log kob/g olarak tespit edilmiştir. Sonuçlar Ardahan ilinde üretilen ve yaygın olarak tüketilen Çeçil peynirlerinin üretim tekniğinin, kalitesinin ve hijyen şartlarının geliştirilmesi gerektiğini göstermiştir.

Year 2015, , 0 - 0, 22.12.2015
https://doi.org/10.17798/beufen.04274

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Filiz Yangılar

Publication Date December 22, 2015
Submission Date May 10, 2015
Published in Issue Year 2015

Cite

IEEE F. Yangılar, “Ardahan’ın Aromatik Çeçil Peynirlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi”, Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 4, no. 2, 2015, doi: 10.17798/beufen.04274.



Bitlis Eren Üniversitesi
Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü

Bitlis Eren Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü        
Beş Minare Mah. Ahmet Eren Bulvarı, Merkez Kampüs, 13000 BİTLİS        
E-posta: fbe@beu.edu.tr