DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE'Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI

Volume: 6 Number: 1 June 1, 2013
  • Esma Kesriklioğlu
  • Esma Kesriklioğlu
  • Nesrin Güler
TR

DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE'Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI

Abstract

Çalrşmada, dik parçalanmış M = {y,Xßx + X2ß2V} lineer modeli ve bu modelin bazı indirgenmiş modelleri ele alınmıştır. Ele alman modeller altında parametrelerin alışılmış en küçük kareler talimin edicileri (OLSEs) ile ilgili bazı Watson Etkinlik ayrışımları verilmiştir. Elde edilen sonuçlar Chu, Isotalo, Puntanen ve Styan, (2004) tarafından verilen bazı sonuçların X1 ve X2 matrislerinin dik ve V- dik olma koşulları altında özel bir durumudur.

Keywords

References

  1. Aitken, A.C. On least squares and linear combination of observations. Proceedings of the Royal Society of Edinburgh, 55. 1935.
  2. Alalouf, I. S. & Styan, G. P. H. Characterizations of estimability in the general linear model. The Annals of Statistics, 7, 194-200, 1979.
  3. Anderson, T. W. On the theory of testing serial correlation, Skandinavisk Aktuarietidskrift, 31, 88-116, 1948.
  4. Baksalary, O. M. & Trenkler, G. A projector oriented approach to the best linear unbiased estimator. Statistical Papers, 50, 721-733, 2009.
  5. Balakrishnan, N. & Rao, C.R. Some efficiency properties of best linear unbiased estimators. J. Statist. Plann. Inf. 113, 551-555, 2003.
  6. Chu, K.L., Isotalo, J., Puntanen, S. & Styan, G.P.H. On decomposing the Watson efficiency of ordinary least squares in a partitioned weakly singular linear model. Sankhyä, 66, 634-651. 2004.
  7. Chu, K.L., Isotalo, J., Puntanen, S. & Styan, G.P.H. Some further results concerning the decomposition of the Watson efficiency in partitioned linear models. Sankhyä, 67, 74-89. 2005.
  8. Chu, K.L., Isotalo, J., Puntanen, S. & Styan, G.P.H. The efficiency factorization multiplier for the Watson efficiency in partitioned linear models: some examples and a literature review. Journal of Statistical Planning and Inference, 137, 3336-3351. 2007.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Esma Kesriklioğlu This is me

Esma Kesriklioğlu This is me

Nesrin Güler This is me

Publication Date

June 1, 2013

Submission Date

April 1, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2013 Volume: 6 Number: 1

APA
Kesriklioğlu, E., Kesriklioğlu, E., & Güler, N. (2013). DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI. Beykent Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 6(1), 77-86. https://izlik.org/JA89YJ58YX
AMA
1.Kesriklioğlu E, Kesriklioğlu E, Güler N. DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI. BUJSE. 2013;6(1):77-86. https://izlik.org/JA89YJ58YX
Chicago
Kesriklioğlu, Esma, Esma Kesriklioğlu, and Nesrin Güler. 2013. “DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL Ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri Ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI”. Beykent Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6 (1): 77-86. https://izlik.org/JA89YJ58YX.
EndNote
Kesriklioğlu E, Kesriklioğlu E, Güler N (June 1, 2013) DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI. Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6 1 77–86.
IEEE
[1]E. Kesriklioğlu, E. Kesriklioğlu, and N. Güler, “DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI”, BUJSE, vol. 6, no. 1, pp. 77–86, June 2013, [Online]. Available: https://izlik.org/JA89YJ58YX
ISNAD
Kesriklioğlu, Esma - Kesriklioğlu, Esma - Güler, Nesrin. “DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL Ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri Ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI”. Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 6/1 (June 1, 2013): 77-86. https://izlik.org/JA89YJ58YX.
JAMA
1.Kesriklioğlu E, Kesriklioğlu E, Güler N. DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI. BUJSE. 2013;6:77–86.
MLA
Kesriklioğlu, Esma, et al. “DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL Ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri Ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI”. Beykent Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 6, no. 1, June 2013, pp. 77-86, https://izlik.org/JA89YJ58YX.
Vancouver
1.Esma Kesriklioğlu, Esma Kesriklioğlu, Nesrin Güler. DİK PARÇALANMIŞ LİNEER MODEL ve BU MODELİN İNDİRGENMİŞ MODELLERİ ALTINDA OLSE’Ieri ile İLİŞKİLİ BAZI WATSON ETKİNLİK AYRIŞIMLARI. BUJSE [Internet]. 2013 Jun. 1;6(1):77-86. Available from: https://izlik.org/JA89YJ58YX