BibTex RIS Cite

The Authorized Service After-Sales Service, Customer Satisfaction and Impact: An Application in the Automotive Industry in Istanbul

Year 2015, Volume: 5 Issue: 2, 569 - 589, 01.09.2015

Abstract

Authorized service after sales services provided by this study investigates the relationship between
customer satisfaction. Research of survey forms conducted to the car owners. Their car owners
surveyed in the study, presented to them by their satisfaction with after-sales service customer
satisfaction levels identified were whether there is a relationship with the size of the after-sales
service. Also differentiate according to demographic variables were found to be different. The
security of data, frequencies, rates, and averages were calculated by them. Independent samples ttest
(independent samples t-test) and one way ANOVA analysis used from the data. The subdimensions
subjected for the correlation analysis between to relationships examined. As a result,
after-sales services according to the dimensions of the satisfaction of car owners are determined to
be at a high level overall. There is not huge difference between to demographic changes with after
sales services. Meaningful relationships have been identified with after sales services with subdimensions.

Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama

Year 2015, Volume: 5 Issue: 2, 569 - 589, 01.09.2015

Abstract

Araştırmada yetkili servislerde verilen satış sonrası hizmetler ile müşteri memnuniyeti arasındaki ilişki incelenmiştir. Araştırmada kendilerine anket uygulanan araç sahiplerinin, kendilerine sunulan satış sonrası hizmetlerden duydukları memnuniyet ile müşteri memnuniyet düzeyleri belirlenmiş, satış sonrası hizmetlerin boyutları ile ilişki olup olmadığına bakılmıştır. Ayrıca demografik değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığı ortaya konulmuştur. Elde edilen verilerin güvenilirlikleri, frekansları, oranları ve ortalamaları hesaplanmış, verilerin analizi için t-testi ve tek yönlü varyans analizi ANOVA kullanılmıştır. Alt boyutlar, korelasyon analizine tabi tutulmuş ve aralarındaki ilişkiler belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, satış sonrası hizmet alt boyutlarına göre araç sahiplerinin duyduğu memnuniyetin genel olarak yüksek düzeyde olduğu belirlenmiştir. Demografik değişkenler ile satış sonrası hizmet alt boyutları arasında anlamlı bir farka rastlanmamıştır. Satış sonrası hizmet alt boyutları ile memnuniyet düzeyleri arasında anlamlı ilişkiler saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA86CF44PT
Journal Section Research Article
Authors

Zeynep Özgüner This is me

Hüseyin Sabri Kurtuldu This is me

Publication Date September 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Özgüner, Z., & Kurtuldu, H. S. (2015). Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(2), 569-589.
AMA Özgüner Z, Kurtuldu HS. Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. September 2015;5(2):569-589.
Chicago Özgüner, Zeynep, and Hüseyin Sabri Kurtuldu. “Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, no. 2 (September 2015): 569-89.
EndNote Özgüner Z, Kurtuldu HS (September 1, 2015) Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 2 569–589.
IEEE Z. Özgüner and H. S. Kurtuldu, “Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 5, no. 2, pp. 569–589, 2015.
ISNAD Özgüner, Zeynep - Kurtuldu, Hüseyin Sabri. “Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/2 (September 2015), 569-589.
JAMA Özgüner Z, Kurtuldu HS. Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5:569–589.
MLA Özgüner, Zeynep and Hüseyin Sabri Kurtuldu. “Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 5, no. 2, 2015, pp. 569-8.
Vancouver Özgüner Z, Kurtuldu HS. Yetkili Servislerde Verilen Satış Sonrası Hizmetlerin, Müşteri Memnuniyetine Etkisi: İstanbul İli Otomotiv Sektöründe Bir Uygulama. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5(2):569-8.