BibTex RIS Cite

The Idea of Green Economy for Sustainable Development and Fiscal Policies

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 749 - 775, 01.04.2016

Abstract

Today world economy is in pursuit of having a sustainable economy and regenerating the life
against the risk of climate change and global warming, which is a natural result of ecocide. Within
this context sustainable development means a crucial leap to utilize natural resources more
efficiently and to establish a safer life in the future. Green economy has the characteristics of the
course of action for a sustainable development. Fiscal policies have a key role for sustainable
development during transition to green economy. New Green Order, which constitutes green
economy and its framework, claims that all economic activities around the world needs being reorganized
for environmental purposes. Therefore, fiscal policies should be reconsidered with a
perspective prioritizing environment both in global level and countries level.

Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 749 - 775, 01.04.2016

Abstract

Günümüzde dünya ekonomisi, çevresel tahribatın doğal bir sonucu olarak ortaya çıkan küresel ısınma ve iklim değişikliği riskine karşı sürdürülebilir bir ekonomiyi ve yaşamı yeniden oluşturma arayışı içindedir. Bu bağlamda sürdürülebilir kalkınma, doğal kaynakların daha etkin kullanımı ve gelecekte daha güvenli bir yaşamı kurmak için çok önemli bir adımı ifade etmektedir. Yeşil ekonomi ise, sürdürülebilir kalkınmanın yol haritası niteliğini taşımaktadır. Sürdürülebilir kalkınma için yeşil ekonomiye geçiş sürecinde mali politikalar anahtar bir role sahiptir. Yeşil ekonomi ve onun iktisadi çerçevesini oluşturan Yeşil Yeni Düzen, dünya genelinde bütün ekonomik faaliyetlerin çevresel amaçlarla yeniden tasarlanması gerektiğini savunur. Bunun için de, gerek küresel düzeyde, gerekse de tek tek ülkeler düzeyinde mali politikaların çevreyi önceleyen bir bakış açısıyla yeniden ele alınması gerekmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA25MG48DP
Journal Section Research Article
Authors

A. Zafer Yalçın This is me

Publication Date April 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Yalçın, A. Z. (2016). Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(1), 749-775.
AMA Yalçın AZ. Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. April 2016;6(1):749-775.
Chicago Yalçın, A. Zafer. “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6, no. 1 (April 2016): 749-75.
EndNote Yalçın AZ (April 1, 2016) Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6 1 749–775.
IEEE A. Z. Yalçın, “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, pp. 749–775, 2016.
ISNAD Yalçın, A. Zafer. “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6/1 (April 2016), 749-775.
JAMA Yalçın AZ. Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6:749–775.
MLA Yalçın, A. Zafer. “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, 2016, pp. 749-75.
Vancouver Yalçın AZ. Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Ekonomi Düşüncesi Ve Mali Politikalar. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6(1):749-75.