BibTex RIS Cite

Toroslar’da Geç Antik Dönem – Pednelissos ve Teritoryumundaki Kalıntılar

Year 2009, Issue: 8, 37 - 44, 01.06.2009

Abstract

Bu çalışma, Pisidia Yüzey Araştırması Projesi’nin 2007-2008 sezonunda gerçekleştirdiği arazi çalışmaları esnasında tanımlanan Pednelissos antik kenti teritoryumundaki Geç Antik Dönem kalıntılarını anlamaya yönelik ilk denemedir. Teritoryum çalışmaları, şimdiye dek sadece konsantre olunan ve Arkaik Dönem’den Geç Antik Dönem’e kadar olan gelişmesi hakkında bir sonuç veren polis çalışmalarının aksine, yeni bir oluşumdur. Hellenistik Dönem öncesi ve Geç Antik Dönem sonrasında yerleşimin izleri ve kültürel kalıntılar can sıkıcı bir şekilde azdır ve bölge hakkında sağlam ve kesintisiz bilgi edinilmesine izin vermez. Antik Dönem’de Pisidia’da keşfedilen kentlerin yoğun iletişim ağı, polisin tüm yaşam koşullarını içeren organizasyonun baş aktör olduğunu göstermiştir. Kırsal hayat küçük yerleşmelerle belirtilmişti ve Pisidia Yüzey Araştırması Projesi ile 2007’den itibaren Pednelissos teritoryumundaki bu yerleşmeler incelenmiştir.

Late Antiquity in the Taurus Mountains – Remains in Pednelissos and its Territory

Year 2009, Issue: 8, 37 - 44, 01.06.2009

Abstract

This paper is a first attempt to classify Late Antique remains in the territory of the ancient city of Pednelissos, as identified during the 2007 and 2008 fieldwork seasons of the Pisidia Survey Project1. Pednelissos is located on the southernmost fringes of the Taurus mountains, ca. 75 km northeast of the modern city of Antalya. It overlooks the Pamphylian plain with clear views of the cities of Sillyon and Perge.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section Advisory Board
Authors

Lutgarde Vandeput This is me

Publication Date June 1, 2009
Published in Issue Year 2009 Issue: 8

Cite

EndNote Vandeput L (June 1, 2009) Late Antiquity in the Taurus Mountains – Remains in Pednelissos and its Territory. Colloquium Anatolicum 8 37–44.