Other
BibTex RIS Cite

Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu: Bir "Diriliş" Şöleni

Year 2022, Volume: 1 Issue: 2, 100 - 106, 31.10.2022

Abstract

Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu 26-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nin 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde ev sahipliği yaptığı ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği’nin iş birlikleri ile gerçekleştirildi. Üç gün boyunca devam eden sempozyumda Sezai Karakoç’un hayatı, ilmi duruşu ve düşünce dünyası 60 farklı üniversiteden yaklaşık 160 tebliğcinin katılımı ile birçok farklı açıdan ele alındı. Bu yazıda da söz konusu sempozyumun tanıtımının yapılması hedeflenmektedir. Üç gün boyunca devam eden sempozyumun ilk gününde öncelikle Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanıp ardından saygı duruşunda bulunuldu. Devamında sempozyumun açılış konuşmaları yapılarak iki açılış paneli gerçekleştirildi ve ilk gün eş zamanlı olarak ilk oturumlar icra edildi. İkinci günde de sempozyumun oturumları eş zamanlı olarak farklı salonlarda gerçekleştirilmeye devam edildi. Tebliğ sunumlarının son bulduğu ikinci günün ardından üçüncü günde sempozyum katılımcıları ile çeşitli geziler ve etkinlikler düzenlenerek Sezai Karakoç’un dünyaya gözlerini açtığı şehir olan Diyarbakır’ın daha yakından tanınması imkânı sunulmuş oldu.

References

  • Kur'an-ı Kerim
  • Karakoç, S. (2006). Gün Doğmadan. Diriliş Yayınları
Year 2022, Volume: 1 Issue: 2, 100 - 106, 31.10.2022

Abstract

References

  • Kur'an-ı Kerim
  • Karakoç, S. (2006). Gün Doğmadan. Diriliş Yayınları
There are 2 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects South-West (Oghuz) Turkic Dialects and Literatures
Journal Section Meeting Abstract
Authors

Esra Nur Sezgül This is me

Publication Date October 31, 2022
Published in Issue Year 2022 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Sezgül, E. N. (2022). Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu: Bir "Diriliş" Şöleni. Cihannüma Sosyal Bilimler Akademi Dergisi, 1(2), 100-106.

30066


All articles published on JOCSOSA are licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License. This license grants you the right to reproduce, share and disseminate data mining applications, search engines, websites, blogs, and all other platforms, provided that all published articles, data sets, graphics and attachments are cited. Open access is an approach that facilitates interdisciplinary communication and encourages different disciplines to work with each other.