Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2018, Volume: 33 Issue: 2, 17 - 22, 06.01.1019

Abstract

References

  • Abacı, Z. T., Asma, B. M. (2010). Bazı Kayısı Çeşitlerinin Farklı Ekolojik Alanlardaki Biyolojik Özelliklerinin Analizi. Biyoloji Bilim. Araş. Dergisi 3 (1), 165-168.
  • Anonim, (2007). VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planı Kayısı Raporu
  • Asma, B. M., Birhanlı, O. (2004). Mişmiş ISBN 975-288-755-4 Evin ofset Malatya.

Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar

Year 2018, Volume: 33 Issue: 2, 17 - 22, 06.01.1019

Abstract

2013-2014 yıllarında Silifke’de yürütülen bu
araştırmada, 5 yabancı orjinli ‘Aurora’, ‘Ninfa’, ‘Bebeco’, ‘Precoce De
Tyrinthe’, ‘Priana’; 3 yerli orjinli ‘Alyanak’, ‘Tokaloğlu’, ‘Çağataybey’
toplam 8 çeşit materyal olarak kullanılmıştır. Çeşitlerde çiçeklenme, ağaç
başına verim, meyve iriliği, meyve eti/çekirdek oranı, asitlik ve suda çözünür
kuru madde (Sçkm) gibi pomolojik ve fenolojik analizler yapılmıştır. Ağaç
başına verim bakımından, her iki deneme yılında da ‘Ninfa’ (91.13 kg/ağaç;
94.86 kg/ağaç), ‘Priana’ (83.87 kg/ağaç; 89.67 kg/ağaç) ve ‘P.De Tyrinthe’
(77.74 kg/ağaç; 86.85 kg/ağaç) ile en verimli çeşitler olarak bulunurken; meyve
iriliği bakımından ‘Tokaloğlu’, ‘Bebeco’ ve ‘P.De Tyrinthe’ diğer çeşitlerden
daha üstün olarak bulunmuştur. Elde edilen sonuçlara göre erkencilik ve verim
bakımından ‘Ninfa’, ‘Priana’ ve ‘P.De Tyrinthe’ kayısı çeşitleri Silifke yöresi
için önerilebilir çeşitler olarak saptanmıştır.

References

  • Abacı, Z. T., Asma, B. M. (2010). Bazı Kayısı Çeşitlerinin Farklı Ekolojik Alanlardaki Biyolojik Özelliklerinin Analizi. Biyoloji Bilim. Araş. Dergisi 3 (1), 165-168.
  • Anonim, (2007). VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planı Kayısı Raporu
  • Asma, B. M., Birhanlı, O. (2004). Mişmiş ISBN 975-288-755-4 Evin ofset Malatya.
There are 3 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Agricultural Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Levent Son 0000-0002-9043-4851

Publication Date December 31, 1018
Published in Issue Year 2018 Volume: 33 Issue: 2

Cite

APA Son, L. (1019). Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 33(2), 17-22.
AMA Son L. Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. January 1019;33(2):17-22.
Chicago Son, Levent. “Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim Ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi 33, no. 2 (January 1019): 17-22.
EndNote Son L (January 1, 1019) Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 33 2 17–22.
IEEE L. Son, “Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar”, Çukurova J. Agric. Food. Sciences, vol. 33, no. 2, pp. 17–22, 1019.
ISNAD Son, Levent. “Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim Ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar”. Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi 33/2 (January 1019), 17-22.
JAMA Son L. Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. 1019;33:17–22.
MLA Son, Levent. “Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim Ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar”. Çukurova Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, vol. 33, no. 2, 1019, pp. 17-22.
Vancouver Son L. Bazı Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Silifke/Mersin Ekolojik Koşullarındaki Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Çukurova J. Agric. Food. Sciences. 1019;33(2):17-22.

From January 1, 2016 “Çukurova University Journal of Faculty of Agriculture” continuous its publication life as “Çukurova Journal of Agriculture and Food Sciences”.