BibTex RIS Cite

SOSYAL POLİTİKALARDA VE SOSYAL HİZMETLERDE DEĞİŞİM SÜRECİ (YENİ BİR MODEL ÖNERİSİ)

Year 2009, Issue: 1, 35 - 41, 14.07.2016

Abstract

Sosyal Devlet düşüncesi, sanayileşmenin ve hızlı ekonomik gelişmenin sosyal hayatta yarattığı olumsuz değişiklikleri bertaraf etme veya etkileri minimize etme çabasının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Devlet örgütlenmesinde ortaya çıkan bu anlayışın en iyi uygulaması 1945-2000 yılları arasında Avrupa’da “Refah Devleti” ile kendini göstermiştir. Anayasa’da devletimizin bir sosyal devlet olduğu belirtilmesine ve sosyal güvenlik alanında önemli reform çabalarına rağmen, “Sosyal Devlet”i gerçekleştirecek en önemli kurumsal alanlardan biri olan sosyal hizmetler alanına reform olarak nitelendirilebilcek bir uygulama -tüm iyi niyetli çabalara rağmen- maalesef gerçekleştirilememiştir. Bu makale, sosyal hizmet anlayışının kurumsal dönüşümünü sağlamanın temel ipuçlarını vermekte, merkezi yönetim ve mahallinde yapılması gerekenleri içeren yeni ve dinamik bir model ortaya koymaktadır

Year 2009, Issue: 1, 35 - 41, 14.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA47KR74UE
Journal Section Makale
Authors

Sedat Ergenç This is me

Publication Date July 14, 2016
Published in Issue Year 2009 Issue: 1

Cite

APA Ergenç, S. (2016). SOSYAL POLİTİKALARDA VE SOSYAL HİZMETLERDE DEĞİŞİM SÜRECİ (YENİ BİR MODEL ÖNERİSİ). Denetişim(1), 35-41.

TR Dizin'de yer alan Denetişim dergisi yayımladığı çalışmalarla; alanındaki profesyoneller, akademisyenler ve düzenleyiciler arasında etkili bir iletişim ağı kurarak, etkin bir denetim ve yönetim sistemine ulaşma yolculuğunda önemli mesafelerin kat edilmesine katkı sağlamaktadır.