BibTex RIS Cite

KAMU İÇ MALİ KONTROL SİSTEMİNDE MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA BİRİMİ İLE DENETİM KOMİTESİNİN/ KURULUNUN ROLÜ

Year 2009, Issue: 1, 28 - 34, 14.07.2016

Abstract

Yeni kamu iç mali kontrol sisteminin (KİMK) iki asli unsuru olan iç kontrol ve iç denetimin, uluslar arası kabul görmüş standartlar ve iyi uygulamalar çerçevesinde geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla oluşturulan merkezi uyumlaştırma birimi (MUB) ile denetim komitesinin/kurulunun (DK) sistemdeki rolleri, idari yapılanmaları ve aralarındaki ilişkiler konusunda aşağıda uluslararası perspektif çerçevesinde Avrupa Komisyonunun açıklama ve tavsiyelerine yer verilecek, diğer yandan, ülkemizde de bu kapsamda Maliye Bakanlığı bünyesinde merkezi uyumlaştırma birimi olarak oluşturulan İç Denetim Koordinasyon Kurulunun ve (İDKK) Sekreteryasının görev ve fonksiyonları irdelenecektir

Year 2009, Issue: 1, 28 - 34, 14.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA47KK62FV
Journal Section Articles
Authors

Hami Örenay This is me

Publication Date July 14, 2016
Published in Issue Year 2009 Issue: 1

Cite

APA Örenay, H. (2016). KAMU İÇ MALİ KONTROL SİSTEMİNDE MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA BİRİMİ İLE DENETİM KOMİTESİNİN/ KURULUNUN ROLÜ. Denetişim(1), 28-34.

TR Dizin'de yer alan Denetişim dergisi yayımladığı çalışmalarla; alanındaki profesyoneller, akademisyenler ve düzenleyiciler arasında etkili bir iletişim ağı kurarak, etkin bir denetim ve yönetim sistemine ulaşma yolculuğunda önemli mesafelerin kat edilmesine katkı sağlamaktadır.