EN
TR
Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı
Abstract
Bu çalışmanın amacı ortaöğretime öğretmen yetiştirmede alternatif bir program olan ve Georgia State Üniversitesi’nde yürütülmekte olan TEEMS Teacher Education in English ESOL Mathematics Middle Level Education Social Studies and Science programının yapısının ve işleyişinin betimlenmesidir Bu amaçla programın özellikleri işlevleri içeriği ve yönetsel açıdan işleyişi ele alınmıştır Bu çalışmadan sağlanacak bulgular Türkiye’de ortaöğretime öğretmen yetiştirme konusunda yapılacak araştırma ve etkinliklere ışık tutabileceğinden; alınabilecek kararlara yardımcı olabileceğinden dolayı önemli görülmektedir Özellikle ülkemizde ortaöğretime öğretmen yetiştirme politika ve kararlarının sıkça değiştiği tutarlı bir sistem ve program arayışının yoğunlaştığı bu günlerde farklı örneklerin incelenmesi önemli görülmektedir Durum çalışması niteliğindeki bu çalışma dokuman analizi ile program yönetici ve eğiticilerinin görüşlerini içermektedir Analizler sonucunda genel yapı kabul koşulları program içeriği finansal özellikler danışmanlık hizmetleri mezuniyet koşulları iş olanakları ve program değerlendirme temalarına ulaşılmıştır
Keywords
References
- Allen, M. (2003).Eight Questions on Teacher Preparation: What Does The Research Say? A Summary of The Findings. Education Commission of the States.
- Cohen-Vogel, L. ve Herrington, C.D. (2005). Introduction: Teacher and Leadership Preparation and Development: No Strangers to Politics. EducationalPolicy, epx.sagepub.comadresinden elde edildi). 5-17. (9 Haziran 2011’de
- Cornett, L.M. (1990). Alternative certification: State Policies in the SREB States. Peabody Journal of Education, 67(3), 55-83. (15 Haziran 2011’de http://www.jstor.org/stable/1492801adresinden elde edildi).
- Darling-Hammond, L. (1990). Teaching and Knowledge: Policy Issues Posed by Alternate Certification for Teachers. Peabody Journal of Education, 67(3), 123-154.
- Darling-Hammond, L., Chung, R. ve Frelow, F. (2002). Variation in teacher preparation: How well do different pathways prepare teachers to teach? Journal of Teacher Education,53(4), 286-302. (20 Eylül 2011’de jte.sagepub.com adresinden elde edildi).
- Fenstermacher, G.D. (1990).The place of alternative certification in the education of teachers. Peabody Journal of Education, 67(3), 155-185. (20 Eylül 2011’de edildi).
- Ferfolja, T. (2008). Making The Transition into The First Year of Teaching: Lessons from The Classmates Initiative. Australian Journal of Education, 52(3), 242–256.
- Freedman, D.M., Bullock, P.L. ve Duque, G.S. (2005). Teacher educators’ reflections on moments in a secondary teacher education course: Thinking forward by challenging our teaching practices. Teachers and Teaching: Theory andPractice, 11(6), 591–602.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
April 1, 2011
Submission Date
January 31, 2014
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2011 Volume: 12 Number: 1
APA
Başbay, M., & Başbay, A. (2011). Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı. Ege Eğitim Dergisi, 12(1), 73-98. https://izlik.org/JA67YJ96YB
AMA
1.Başbay M, Başbay A. Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı. Ege Eğitim Dergisi. 2011;12(1):73-98. https://izlik.org/JA67YJ96YB
Chicago
Başbay, Makbule, and Alper Başbay. 2011. “Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı”. Ege Eğitim Dergisi 12 (1): 73-98. https://izlik.org/JA67YJ96YB.
EndNote
Başbay M, Başbay A (April 1, 2011) Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı. Ege Eğitim Dergisi 12 1 73–98.
IEEE
[1]M. Başbay and A. Başbay, “Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı”, Ege Eğitim Dergisi, vol. 12, no. 1, pp. 73–98, Apr. 2011, [Online]. Available: https://izlik.org/JA67YJ96YB
ISNAD
Başbay, Makbule - Başbay, Alper. “Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı”. Ege Eğitim Dergisi 12/1 (April 1, 2011): 73-98. https://izlik.org/JA67YJ96YB.
JAMA
1.Başbay M, Başbay A. Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı. Ege Eğitim Dergisi. 2011;12:73–98.
MLA
Başbay, Makbule, and Alper Başbay. “Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı”. Ege Eğitim Dergisi, vol. 12, no. 1, Apr. 2011, pp. 73-98, https://izlik.org/JA67YJ96YB.
Vancouver
1.Makbule Başbay, Alper Başbay. Tanımlayıcı Bir Durum Çalışması: Alternatif Bir Öğretmen Yetiştirme Programı. Ege Eğitim Dergisi [Internet]. 2011 Apr. 1;12(1):73-98. Available from: https://izlik.org/JA67YJ96YB