BibTex RIS Kaynak Göster

DOĞUM SONRASINDA SÜT KALİTESİNİ GELİŞTİRME YÖNÜNDEN BİREYSEL DÜZEYDE VE AŞAMALI VERİLEN ANNE EGİTİMİNİN GEREKLİLİGİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 1994, Cilt: 10 Sayı: 1, 19 - 29, 01.01.1994

Öz

Bu araştırma, gebelere yapılan planlı eğitimin, anne sütünün kalitesine etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır. Deneysel olarak planlanan araştırmaya, Ege Üniversitesine Temmuz 1987-Mart 1988 tarihleri arasında gelen gebeler alınmıştır. Araştırmanın örneklemini 40 deney, 40 kontrol grubundan olmak üzere, gebeliğinin son üç ayında bulunan, İzmir'de oturan, sağlıklı gebeler oluşturmuştur. Deney grubundaki gebelere normal poliklinik hizmetine ek olarak beslenme eğitimi yapılmış ve bu amaca uygun geliştirilmiş broşür verilmiştir. Kontrol grubunda normal poliklinik hizmeti alan gebeler için yalnız izleme formları doldurulmuştur. Her iki grup doğum yaptıktan sonra doğum servisinde ve bir ay sonra da tekrar polikliniğe çağrılıp poliklinikte anne sağlığı ve bebek gelişimi açısından izlenmiş, bir aylık anne sütleri alınarak araştırıcılar tarafından Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi, Süt Kürsüsü Laboratuvarlarında yağ ve protein analizleri yapılmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde, bir anket ve iki ayn izleme formu kullanılmıştır. Veri analizlerinde; Khi-kare, ortalamlar arası farkın önem kontrolü yapılmış, yüzdeler ve korelasyon kullanılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Özgün Araştırma
Yazarlar

Ahsen Şirin Bu kişi benim

İnci Erefe Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şirin, A., & Erefe, İ. (1994). DOĞUM SONRASINDA SÜT KALİTESİNİ GELİŞTİRME YÖNÜNDEN BİREYSEL DÜZEYDE VE AŞAMALI VERİLEN ANNE EGİTİMİNİN GEREKLİLİGİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi, 10(1), 19-29.