BibTex RIS Kaynak Göster

Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek

Yıl 2007, Cilt: 22 Sayı: 2, 245 - 246, 01.12.2007

Öz

törenlerinde hangi ekmeğin ne oranda kullanıldığını gösteren tabloların bulunması konunun daha iyi anlaşılması bakımından çok iyidir. Yine Hititler döneminde kullanılan ekmekler ile günümüz Anadolu’sundaki ekmekler arasındaki yakın ilişkinin ortaya konulmaya çalışılması eseri önemli kılmaktadır. Hitit çivi yazılı metinlerdeki anlarru bilinen ve bilinmeyen (ama ekmek olduğu tahmin edilen) ekmeklerin hepsinden bahsedilmesi da ufak bir “Hitit ekmek sözlüğü”nün ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Son olarak kitap, bu alanda yapılmış tek bilimsel eser olması ve Hititler için büyük önemi olan ekmek ile ilgili büyük bir bilgi eksikliğini gidermesi ile bu alanda büyük bir boşluğu dolduracaktır. Kitap ile ilgili söylenebilecek olumsuz şeylerden biri, bilimsel inceleme olmasını bir kenara koyarsak, konunun, bu tarz eserlere ilgili olan sıradan okuyuculara ağır ve sıkıcı gelen bir çerçevede işlenmesi, diğeri ise kitabın çoğu kimsenin alamayacağı kadar pahalı olmasıdır (28 YTL)

Yıl 2007, Cilt: 22 Sayı: 2, 245 - 246, 01.12.2007

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm KİTAP TANITIMLARI
Yazarlar

Güngör Karauğuz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 22 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Karauğuz, G. (2007). Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek. Tarih İncelemeleri Dergisi, 22(2), 245-246.
AMA Karauğuz G. Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek. TID. Aralık 2007;22(2):245-246.
Chicago Karauğuz, Güngör. “Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek”. Tarih İncelemeleri Dergisi 22, sy. 2 (Aralık 2007): 245-46.
EndNote Karauğuz G (01 Aralık 2007) Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek. Tarih İncelemeleri Dergisi 22 2 245–246.
IEEE G. Karauğuz, “Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek”, TID, c. 22, sy. 2, ss. 245–246, 2007.
ISNAD Karauğuz, Güngör. “Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek”. Tarih İncelemeleri Dergisi 22/2 (Aralık 2007), 245-246.
JAMA Karauğuz G. Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek. TID. 2007;22:245–246.
MLA Karauğuz, Güngör. “Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek”. Tarih İncelemeleri Dergisi, c. 22, sy. 2, 2007, ss. 245-6.
Vancouver Karauğuz G. Hititler Döneminde Anadolu’da Ekmek. TID. 2007;22(2):245-6.