törenlerinde hangi ekmeğin ne oranda kullanıldığını gösteren tabloların bulunması konunun daha iyi anlaşılması bakımından çok iyidir. Yine Hititler döneminde kullanılan ekmekler ile günümüz Anadolu’sundaki ekmekler arasındaki yakın ilişkinin ortaya konulmaya çalışılması eseri önemli kılmaktadır. Hitit çivi yazılı metinlerdeki anlarru bilinen ve bilinmeyen (ama ekmek olduğu tahmin edilen) ekmeklerin hepsinden bahsedilmesi da ufak bir “Hitit ekmek sözlüğü”nün ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Son olarak kitap, bu alanda yapılmış tek bilimsel eser olması ve Hititler için büyük önemi olan ekmek ile ilgili büyük bir bilgi eksikliğini gidermesi ile bu alanda büyük bir boşluğu dolduracaktır. Kitap ile ilgili söylenebilecek olumsuz şeylerden biri, bilimsel inceleme olmasını bir kenara koyarsak, konunun, bu tarz eserlere ilgili olan sıradan okuyuculara ağır ve sıkıcı gelen bir çerçevede işlenmesi, diğeri ise kitabın çoğu kimsenin alamayacağı kadar pahalı olmasıdır (28 YTL)
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | KİTAP TANITIMLARI |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2007 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2007 Cilt: 22 Sayı: 2 |