BibTex RIS Cite

Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite ve Rol Profillerinin Belirlenmesi

Year 2014, Volume: 2 Issue: 1, 56 - 56, 01.01.2014

Abstract

Amaç: Bu çalışma geri dönüşüm işçilerinin aktivite ve rol profillerinin belirlenmesi amacıyla planlanmıştır. Gereç ve yöntem: Çalışmaya en az 1 aydır geri dönüşüm işçiliği yapan 30 erkek işçi dahil edilmiştir. Bireylere Geri Dönüşüm İşçileri Derneği sayesinde ulaşılmıştır. Bireylere Kanada Aktivite Performans Ölçümü Testi uygulanarak 1 günlerini anlatmaları istenmiş, söyledikleri aktivitelerin önemlilik puanları alınarak kişilerin hangi aktivitelere önem verdikleri belirlenmiştir. Yarı yapılandırılmış görüşme ile demografik bilgilere ulaşılmıştır. Sonuçlar: Sonuç olarak işçilerin gün içerisinde uzun süre çalışmaları gerektiğinden dolayı günlük yaşam aktivitelerinin her alanında zorlandıkları düşünülmektedir. Tartışma: Tez yazımı halen devam etmektedir

Determining the Activities and Roles of Waste Pickers in İskitler

Year 2014, Volume: 2 Issue: 1, 56 - 56, 01.01.2014

Abstract

Purpose: This study was planned to determine the activities and roles of waste pickers in İskitler. Materials and Method: 30 people who had been working as a waste picker for at least 1 month were included in the study. The waste pickers were contacted by the agency of Waste Pickers Association. The waste pickers were applied the Canadian Occupational Performance Measure and asked to describe their daily living activities in one day and were asked to grade each activity according to its importance, so to which activities waste pickers give importance was determined. Sociodemographic information was gathered with a semi-structured interview. Results: As a result, it was seen that waste pickers have to work for a long time in one day, so they have a difficulty in all areas of daily living activities. conclusion: The process of writing a thesis is still going on

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA88SA73TM
Journal Section Research Article
Authors

Sinem Kars, This is me

Mine Uyanık This is me

Publication Date January 1, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Kars, S., & Uyanık, M. (2014). Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite ve Rol Profillerinin Belirlenmesi. Ergoterapi Ve Rehabilitasyon Dergisi, 2(1), 56-56.
AMA Kars, S, Uyanık M. Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite ve Rol Profillerinin Belirlenmesi. Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi. January 2014;2(1):56-56.
Chicago Kars, Sinem, and Mine Uyanık. “Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite Ve Rol Profillerinin Belirlenmesi”. Ergoterapi Ve Rehabilitasyon Dergisi 2, no. 1 (January 2014): 56-56.
EndNote Kars, S, Uyanık M (January 1, 2014) Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite ve Rol Profillerinin Belirlenmesi. Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi 2 1 56–56.
IEEE S. Kars, and M. Uyanık, “Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite ve Rol Profillerinin Belirlenmesi”, Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi, vol. 2, no. 1, pp. 56–56, 2014.
ISNAD Kars,, Sinem - Uyanık, Mine. “Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite Ve Rol Profillerinin Belirlenmesi”. Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi 2/1 (January 2014), 56-56.
JAMA Kars, S, Uyanık M. Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite ve Rol Profillerinin Belirlenmesi. Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi. 2014;2:56–56.
MLA Kars, Sinem and Mine Uyanık. “Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite Ve Rol Profillerinin Belirlenmesi”. Ergoterapi Ve Rehabilitasyon Dergisi, vol. 2, no. 1, 2014, pp. 56-56.
Vancouver Kars, S, Uyanık M. Ankara İskitler Bölgesi Geri Dönüşüm İşçilerinin Aktivite ve Rol Profillerinin Belirlenmesi. Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi. 2014;2(1):56-.

Journal of Occupational Therapy and Rehabilitation by Hacettepe University, Faculty of Health Sciences is licensed under Attribution-NonCommercial 4.0 Internationalcc.svg?ref=chooser-v1by.svg?ref=chooser-v1nc.svg?ref=chooser-v1