PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Volume: 9 Number: 34 August 1, 2010
  • M. Kayhan Kurtuldu
  • H. Emre Güçlü
EN TR

PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Abstract

Tekrar yaparak çalışmak öğrenme için kullanılan stratejiler içerisinde en çok tercih edilen stratejilerden biridir. Bu çalışmada piyano eğitiminde tekrar stratejilerine dayalı bir uygulama yapılmıştır. Anlamlandırıcı tekrar stratejileri kapsamında planlı ve eşit tekrar çalışmasının öğrencilerin başarısı üzerindeki etkileri ölçümleye çalışılmıştır. Çalışma için 5'er kişiden oluşan iki farklı grup belirlenmiştir. Kontrol grubu ile 40 dakika içerisinde normal bir çalışma yapılırken, deney grubu ile tekrar çalışması yapılmıştır. Parça içerisinde her iki ölçüye eşit miktarda tekrar yapma olanağı veren bu planlı tekrar çalışması sonucunda öğrenci performansları ölçülüştür. Yapılan ölçümler neticesinde elde edilen veriler istatistik işlemlerden geçirilerek gruplar arasındaki farka yönelik değerlendirmeler yapılmıştır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde tekrar çalışması yapan deney grubu öğrencilerinin eseri kontrol grubu öğrencilerinden daha iyi çaldığı tespit edilmiştir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

M. Kayhan Kurtuldu This is me

H. Emre Güçlü This is me

Publication Date

August 1, 2010

Submission Date

September 10, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2010 Volume: 9 Number: 34

APA
Kurtuldu, M. K., & Güçlü, H. E. (2010). PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 9(34), 196-204. https://izlik.org/JA65JS72NL
AMA
1.Kurtuldu MK, Güçlü HE. PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. esosder. 2010;9(34):196-204. https://izlik.org/JA65JS72NL
Chicago
Kurtuldu, M. Kayhan, and H. Emre Güçlü. 2010. “PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 9 (34): 196-204. https://izlik.org/JA65JS72NL.
EndNote
Kurtuldu MK, Güçlü HE (August 1, 2010) PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 9 34 196–204.
IEEE
[1]M. K. Kurtuldu and H. E. Güçlü, “PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ”, esosder, vol. 9, no. 34, pp. 196–204, Aug. 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA65JS72NL
ISNAD
Kurtuldu, M. Kayhan - Güçlü, H. Emre. “PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi 9/34 (August 1, 2010): 196-204. https://izlik.org/JA65JS72NL.
JAMA
1.Kurtuldu MK, Güçlü HE. PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. esosder. 2010;9:196–204.
MLA
Kurtuldu, M. Kayhan, and H. Emre Güçlü. “PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ”. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, vol. 9, no. 34, Aug. 2010, pp. 196-04, https://izlik.org/JA65JS72NL.
Vancouver
1.M. Kayhan Kurtuldu, H. Emre Güçlü. PİYANO EĞİTİMİNDE PLANLI VE EŞİT TEKRAR ÇALIŞMASININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. esosder [Internet]. 2010 Aug. 1;9(34):196-204. Available from: https://izlik.org/JA65JS72NL