Research Article
BibTex RIS Cite

Anne sütü ve diğer sütler arasındaki farklar

Year 2017, Volume: 2 Issue: 2, 321 - 327, 07.09.2017

Abstract

Amaç: Bazı memelilerin sütleri karşılaştırılarak, insan anne sütü farklılığı irdelenmektedir.
Giriş: İnsan sütü, inek sütü ve keçi sütü benzer bir su yüzdesi içerirken karbonhidrat, protein,
yağ, vitaminler ve minerallerin miktarları oldukça farklıdır. İnsan sütünün protein içeriği inek ve
keçi sütlerine göre daha düşük iken yağ ve laktoz içeriği daha yüksektir.
Genel Yaklaşım; Ayrıca her bir komponentin bileşimi de farklılık göstermekte bu nedenle de insan
sütünün sindirim ve emilimi daha kolay olmaktadır. İnek sütü ve keçi sütünün yüksek protein,
sodyum, potasyum, fosfor ve klorür içeriği renal solüt yükünün yüksek olmasına sebep olmaktadır.
Sonuç: Sonuç olarak anne sütü yenidoğan bebeğin optimum büyümesi ve gelişimi için gerekli olan
tüm sıvı, enerji ve besin öğelerini içeren, biyoyararlılığı yüksek, sindirimi kolay, doğal ve bebekler
için benzersiz bir besindir.

References

  • 1000 Gün, Anne Sütü Kursu çalışmasıdır, Ankara
Year 2017, Volume: 2 Issue: 2, 321 - 327, 07.09.2017

Abstract

References

  • 1000 Gün, Anne Sütü Kursu çalışmasıdır, Ankara
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Sema Arayıcı This is me

Publication Date September 7, 2017
Published in Issue Year 2017 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Arayıcı, S. (2017). Anne sütü ve diğer sütler arasındaki farklar. Türk Dünyası Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi, 2(2), 321-327.