Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Anne sütü ve diğer sütler arasındaki farklar

Yıl 2017, Cilt: 2 Sayı: 2, 321 - 327, 07.09.2017

Öz

Amaç: Bazı memelilerin sütleri karşılaştırılarak, insan anne sütü farklılığı irdelenmektedir.
Giriş: İnsan sütü, inek sütü ve keçi sütü benzer bir su yüzdesi içerirken karbonhidrat, protein,
yağ, vitaminler ve minerallerin miktarları oldukça farklıdır. İnsan sütünün protein içeriği inek ve
keçi sütlerine göre daha düşük iken yağ ve laktoz içeriği daha yüksektir.
Genel Yaklaşım; Ayrıca her bir komponentin bileşimi de farklılık göstermekte bu nedenle de insan
sütünün sindirim ve emilimi daha kolay olmaktadır. İnek sütü ve keçi sütünün yüksek protein,
sodyum, potasyum, fosfor ve klorür içeriği renal solüt yükünün yüksek olmasına sebep olmaktadır.
Sonuç: Sonuç olarak anne sütü yenidoğan bebeğin optimum büyümesi ve gelişimi için gerekli olan
tüm sıvı, enerji ve besin öğelerini içeren, biyoyararlılığı yüksek, sindirimi kolay, doğal ve bebekler
için benzersiz bir besindir.

Kaynakça

  • 1000 Gün, Anne Sütü Kursu çalışmasıdır, Ankara
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sema Arayıcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Eylül 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Arayıcı, S. (2017). Anne sütü ve diğer sütler arasındaki farklar. Türk Dünyası Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yenidoğan Dergisi, 2(2), 321-327.