Research Article

Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi

Volume: 6 Number: 1 June 28, 2019
EN TR

Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi

Abstract

Çalışmada özel yetenekli öğrencilerin eğitim görmekte oldukları bilim ve sanat merkezi öğretmenlerinin dijital teknolojinin eğitimde kullanımına yönelik görüşlerinin incelenmesi ve çalışma kapsamında bu yönde farkındalık sağlamaları amaçlanmıştır. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında 2018 yılında desteklenen çalışmanın alt yapısını ‘Storyboard, GoAnimate, PowToon, Kahoot, Scratch, Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator’ eğitimleri gerektiren ve son yıllarda çoklu ortam teknolojilerinin eğitime entegrasyonu konusunda özgün bir öğretim yöntemi sunan ‘Dijital Öyküleme’ eğitimi oluşturmaktadır. Çalışma grubunu 24 farklı bilim ve sanat merkezinden toplam 34 öğretmenin oluşturduğu çalışmanın veri analizinde nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi yöntemi kullanılmış ve çalışma doğrultusunda katılımcıların temelde teknolojiye/dijital teknolojiye, genelde ise bilime ve bilimsel/yaratıcı düşünme becerilerine yönelik farkındalık sağladıkları görülmüştür.

Keywords

References

  1. Avraamidou, L. & Osborne, J. (2009). The role of narrative in communication science. International Journal of Science Education, 31(12), 1683-1707.
  2. Aytaçlı, B. (2012). Durum çalışmasına ayrıntılı bir bakış. Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 3(1), 1-9.
  3. Backer, H. J. (2001). How are teachers using computers in istruction. Annual Meeting of American Educational Research Association, Seattle, WA.
  4. Barrett, H. (2006). Researching and evaluating digital storytelling as a deep learning tool. C. Caroline, D. A., Willis, R. Carlsen, I. Gibson, K. McFerrin, J. Price & S. Weber (Ed.), Proceedings of Society for Information Tegnology and Teacher Education International Conference 2006 içinde (s.647-654). Chesapeake, Virigina, AACE.
  5. Campell, T. A. (2012), Digital storytelling in an elemantary classroom: Going beyond entertainment. Procedia Social and Behavioral Sciences, 69, 385-393.
  6. Denzin, N. K. & Lincoln, Y. S. (Ed.) (1994). Handbook of qualitative research. Thousand Oaks, CA: Sage.
  7. Ertmer, P. A. (1999). Adressing first and second order barries to change: Strategies for technology implementation. Educational Tegnology Research and Development, 47(4), 47-61.
  8. Karadağ, E. & Ayvaz-Tunç, Ö. (2013). Postmodern oluşturmacılığa dijital öyküleme. Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi, 2(4), 310-315.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Studies on Education

Journal Section

Research Article

Authors

Gökhan Bayhan * This is me
Türkiye

Publication Date

June 28, 2019

Submission Date

January 21, 2019

Acceptance Date

April 3, 2019

Published in Issue

Year 2019 Volume: 6 Number: 1

APA
Çoban, F. N., Gülşen, S., & Bayhan, G. (2019). Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi. Eğitim Ve Toplum Araştırmaları Dergisi, 6(1), 78-94. https://izlik.org/JA96XD36JN
AMA
1.Çoban FN, Gülşen S, Bayhan G. Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi. JRES. 2019;6(1):78-94. https://izlik.org/JA96XD36JN
Chicago
Çoban, Fatma Nur, Sinan Gülşen, and Gökhan Bayhan. 2019. “Bilim Ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi”. Eğitim Ve Toplum Araştırmaları Dergisi 6 (1): 78-94. https://izlik.org/JA96XD36JN.
EndNote
Çoban FN, Gülşen S, Bayhan G (June 1, 2019) Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi. Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi 6 1 78–94.
IEEE
[1]F. N. Çoban, S. Gülşen, and G. Bayhan, “Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi”, JRES, vol. 6, no. 1, pp. 78–94, June 2019, [Online]. Available: https://izlik.org/JA96XD36JN
ISNAD
Çoban, Fatma Nur - Gülşen, Sinan - Bayhan, Gökhan. “Bilim Ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi”. Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi 6/1 (June 1, 2019): 78-94. https://izlik.org/JA96XD36JN.
JAMA
1.Çoban FN, Gülşen S, Bayhan G. Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi. JRES. 2019;6:78–94.
MLA
Çoban, Fatma Nur, et al. “Bilim Ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi”. Eğitim Ve Toplum Araştırmaları Dergisi, vol. 6, no. 1, June 2019, pp. 78-94, https://izlik.org/JA96XD36JN.
Vancouver
1.Fatma Nur Çoban, Sinan Gülşen, Gökhan Bayhan. Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinin Eğitimde Dijital Teknolojinin Kullanımına Yönelik Farkındalıklarının İncelenmesi. JRES [Internet]. 2019 Jun. 1;6(1):78-94. Available from: https://izlik.org/JA96XD36JN