BibTex RIS Cite

Hannah Arendt’te İktidar ve Şiddet İlişkisi

Year 2015, Volume: 1 Issue: 1, 199 - 207, 01.06.2015

Abstract

İktidar ve şiddet arasındaki ilişki, farklı perspektif ve boyutlardan bakılarak değerlendirilmekte, dolayısıyla da aralarındaki ilişki konusunda farklı yo- rumlar ortaya çıkmaktadır. Bu ilişkinin nasıl kurulması gerektiği konusunda görüş geliştiren düşünürlerden biriside, Hannah Arendt’tir. Arendt’e göre, iktidar ve şiddet birbirinin karşıtıdır. Birinin mutlak hâkimiyetini kurduğu yerde diğeri barınamaz. Şiddet, iktidarın tehlikeye girdiği anda ortaya çıkar ve kendi başına bırakılırsa, iktidarın kayboluşuna yol açar. Fakat, iktidarın kayboluşu şiddetin iktidar kuracağı anlamına gelmez. Çünkü şiddet, iktidar oluşturma kabiliyetinden yoksundur. Bu çalışmada, Arendt’in kavramsal çözümlemelerden hareketle, iktidar ve şiddet arasındaki ilişkiyi, kuramsal düzeyde nasıl değerlendirdiği tartışılmıştır.

Power and Violance Relationship in Hannah Arendt Philosophy

Year 2015, Volume: 1 Issue: 1, 199 - 207, 01.06.2015

Abstract

Power and violence relationship, has been evaluated in different perspectives and dimensions; as a result, different interpretations on this relationship have been revealed. One of the philosophers who developed an idea on how this relationship must be established is Hannah Arendt. According to Arendt, power and violence are contrary issues. Once one of them exerts

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA62ZZ59ED
Journal Section Research Article
Authors

Zafer Yılmaz This is me

Publication Date June 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Yılmaz, Z. (2015). Hannah Arendt’te İktidar ve Şiddet İlişkisi. Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1), 199-207.