BibTex RIS Kaynak Göster

Hannah Arendt’te İktidar ve Şiddet İlişkisi

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 199 - 207, 01.06.2015

Öz

İktidar ve şiddet arasındaki ilişki, farklı perspektif ve boyutlardan bakılarak değerlendirilmekte, dolayısıyla da aralarındaki ilişki konusunda farklı yo- rumlar ortaya çıkmaktadır. Bu ilişkinin nasıl kurulması gerektiği konusunda görüş geliştiren düşünürlerden biriside, Hannah Arendt’tir. Arendt’e göre, iktidar ve şiddet birbirinin karşıtıdır. Birinin mutlak hâkimiyetini kurduğu yerde diğeri barınamaz. Şiddet, iktidarın tehlikeye girdiği anda ortaya çıkar ve kendi başına bırakılırsa, iktidarın kayboluşuna yol açar. Fakat, iktidarın kayboluşu şiddetin iktidar kuracağı anlamına gelmez. Çünkü şiddet, iktidar oluşturma kabiliyetinden yoksundur. Bu çalışmada, Arendt’in kavramsal çözümlemelerden hareketle, iktidar ve şiddet arasındaki ilişkiyi, kuramsal düzeyde nasıl değerlendirdiği tartışılmıştır.

Power and Violance Relationship in Hannah Arendt Philosophy

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 1, 199 - 207, 01.06.2015

Öz

Power and violence relationship, has been evaluated in different perspectives and dimensions; as a result, different interpretations on this relationship have been revealed. One of the philosophers who developed an idea on how this relationship must be established is Hannah Arendt. According to Arendt, power and violence are contrary issues. Once one of them exerts

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62ZZ59ED
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Zafer Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, Z. (2015). Hannah Arendt’te İktidar ve Şiddet İlişkisi. Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1), 199-207.

Creative Commons License

ETÜSBED, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.


open-access-logo.png

14283