Book Review
BibTex RIS Cite

Faşizmden Popülizme (From Fascism to Populism in History)

Year 2021, Issue: 6, 72 - 76, 01.01.2021

Abstract

Federico Finchelstein, Çeviren: Ali Karatay, İletişim Yayınları, 2019, 320 Sayfa, ISBN-13: 9789750525926

Faşizm ve popülizm kavramlarına ve stratejilerine dair akademik ilgi son yılların güncel konuları içerisinde yer alıyor. Farklı akademik disiplinlerden araştırmacılar ve akademisyenler, faşizm ve popülizmin merkezi ve çevresinde incelenen çoğu tartışmaları, kendi bilimsel formasyonlarının bakış açıları çerçevesinde değerlendirmeye çalışmaktadır. New York City’de bulunan New School for Social Research’de çalışmalarını yürüten tarih profesörü Federico Finchelstein’in, ilk baskısı 2019 yılında Türkçe’ye çevrilen bu kitabında; “Faşizm nedir? Popülizm nedir? Faşizm ile popülizm arasındaki ilişki ve etkileşimi, tarihsel ve kavramsal bağlamda nasıl okumalıyız?” gibi sorulara tarihsel örnek ve analizlerle cevap vermektedir. Bununla birlikte faşizm ve popülizm terimlerinin sıklıkla kullanılması, onları diktatörlük veya otoriter politik rejimlere bağlar. Bu terimler, Avrupalı olmayan faşist hareketlerle ilgili olarak bu siyasi sistemlere hitap etme konusunda derin deneyime sahip olan Finchelstein için bir analiz nedeni oluşturmaktadır. Popülizm ve faşizm kavramlarının geleceğini anlamaya yönelik olan bu çalışma, geçmişi doğru öğrenip, anlamlandırarak; geleceğe ilişkin analizler yapma iddiası taşıyor.

Year 2021, Issue: 6, 72 - 76, 01.01.2021

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects International Relations
Journal Section Miscellaneous
Authors

Bekir Halhalli 0000-0001-7148-0505

Publication Date January 1, 2021
Submission Date December 15, 2020
Published in Issue Year 2021 Issue: 6

Cite

APA Halhalli, B. (2021). Faşizmden Popülizme (From Fascism to Populism in History). EURO Politika(6), 72-76.

Yayına kabul edilen makalelerin içerikleri ile ilgili tüm sorumluluk yazarlara ait olup yalnızca onların fikir ve görüşlerini yansıtmaktadır. 

Dergiye, daha önce başka bir dergide, kitapta vb. herhangi bir kaynakta yayımlanan makaleler kabul edilmemektedir. Ulusal veya uluslararası konferans, seminer ve panellerde sunulan bildiriler, dipnotta belirtildikten ve makale formatına dönüştürüldükten sonra yayın sürecine alınabilir.

Dergide yayımlanan akademik makaleler sadece eğitim amaçlı olarak çoğaltılabilir. Eğitim amacı dışında makaleler, makalelerdeki şekil, grafik ve tablolar izin alınmadan kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, arşivlenemez. Akademik yayınlarda kaynak gösterilmesi şartı ile makalelerden alıntı yapılabilir. 


Yazarların, EURO Politika derginde yayınlanmak üzere göndermiş oldukları makaleler için telif ücreti talep etmeyeceklerini taahhüt ettikleri kabul edilir.