İn this study we made investigatio for the bacteria an what is the feeding value of Turkish tarhana.
Chemical examination :
1- Water:
We examined 55 tarhana samples (we used xylen distilatin methode)
I sample % 1,3 water, 10 samples (% 18) % 5 - 6 water, 10
samples (% 18) .% 7 water, 10 samples (% 18) %8 water, 11 samples (% 20) % 9 water, 2 samles % 10 water, 1 sample % 11 water
contained.
% 10 andl sample % 11water: (we used xylen distilation methode).
2- Protein :
We used kjeldahl methode total nitrogen % 5,69 - 27,6.
3- Fat:
We used Soxlet Henkel methode. % 0,2 - 18.
4 - Total Ash :
The ingnition is made in the muffle furnace degree 600, 650°C
% de total ash % 1 - 14,2.
5 -Salt :
We dilueted ash with the water and after filtered and titrated with the AgN 0a. % 0 - 11,7 salt contain.
6- Acidity:
We used H2SO4 the acidity are % 0,294 - 2,3716.
Bacteriolojical examination :
Total jerm :
We examined 55 Turkish tarhana sample for the total jerm 38
samples contain from 150 to 500 total jerm. 4 samples (% 7) 200 -
1000 total· jerm. 5 samples (% 7) 1000 - 2000, 5 saples. (% 7)
2000- 4500.
COLİFORM BACTERİA :
We did not find coliform bacteria in Turkish tarhana.
Memleketimizin muhtelif illerinden toplanarak getirilen tarhana
nümuneleri üzerinde yapılan kimyevi ve bakteriolojik araştırma
neticesİnde elde edilen sonuçlar cetvelde gösterilmiştir.
KİMYEVİ ARAŞTIRMA :
Çalışılan 55 nümuneden herbiri üzerinde yapılan tahlil neticesinde:
1- Su:
55 nümunenin 1 inde % 1,3 su ve 10 nümunede (% 18 inde)
% 5- 6 su 10nümunede (% 18 inde) %7 su, 10 nümunede (% 18 inde) % 8 su ve 11 nümunede (% 20 sinde) % 9 su, 2 nümunede % 1.0
su, 1 nümunede % 11 su ihtiva: etmektedir.
2 -Protein :
Kjeldahl metodu ile total azot miktan % 5,69 - 27,6 arasında tesbit edilmiştir.
3- Yağ:
Soxlet Henkel metodu ile yapılan muayenede % 0,2 - ile % 18 arasında bulunmuştur.
4 - Total Kül :
55 nümunede kül nlsbeti % 1 - 14,2 olarak bulunmuştur.
5-Tuz:
Tuz miktarı %0 ile 11,7 arasında değişmektedir.
6- Asitlite :
H2SO4cinsinden 0,294 ile 2,3716 arasında değişiklik göstermektedir.
BAKTERİOLOJİK MUAYENE
Bakteriolojik muayenede total jerm bakımından kontrolde 1 gram tarhanada en az 150 ila 4500 jerm tesbit edildi. Koliform bakteriler
üretilmemiştir. Bu çalışmalara ait neticeler cetvelde gösterilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Bilimleri |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1964 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 1964 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1964 Cilt: 2 Sayı: 3-4 |