Research Article
BibTex RIS Cite

Chemical composition of kashar cheese being produced in the Thrace, Eastern Anatolian and Middle Anatolian regions.

Year 1977, Volume: 4 Issue: 11-12, 142 - 155, 01.12.1978

Abstract

References

  • 1 - Alperden, i. (1977): Erzurum Piyasasında Mevcut Peyntr ve Tereyağların Kimyasal Bileşimleri ve Vitamin - A Miktarlan üzerinde Araştırmalar. Barış Matbaası, istanbul.
  • 2 - Davis J. G., (1976): Cheese Vol. III. Manufacturing Metbods, London Churchill Livingstone.
  • 3 - Eralp, M. (1974): Peynir Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları: 533 Ankara Üntversitesı Basımevi.
  • 4 - Gıda Maddeleri Tüzüğü (1972): Hakkı Güler Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara.
  • 5 - İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (1974): Peynir ihracatı hakkın, da Rapor No: 41, Ankara, İGEME Matbaası.
  • 6 - İzmen, E.R. · (1974): Kaşar Peynirinin Yapılışı ve Terkibi Üzerin-:. de Araştırmalar, Y.Z.E. Çalışmalarından sayı 36. Ankara: Recep Ulusoğlu Basımevi.
  • 7 - Omurtag, A. C. (1968): Yurdumuzd~ Besin Mikrobiyolojisi Açısından Araştırma ve Tavsiye edilen Mikrobiyoloji'k Standartlar. Türk Veteriner Hekimler Derneği 36 (6).
  • 8 - Tekinşen, O. C. (1978) : İç Anadolu Bölgesi Kaşar Peynirierinin · Olgunlaşmaları Sırasında Mikrobiyal Florası. Özellikle Laktik Asit Bakterileri ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Araştırmalar Doç. Tezi Ankara.
  • 9 - Tolgay, Z. ve Tetık. I. (1964): Gıda Kontrolu ve Klavuzu. Ege Matbaası Ankara.
  • 10 - Türk Standartlan 3272 (1978): UDK 637. 353, Ankara.
  • ll - Ungan, A. (1948): Türkiye Beyaz ve Kaşar Peynirieri üzerinde Kimyasal incelemeler. Türk Hijyen ve Tecrübi Biyoloji Derg. 8 (2).
  • 12 - Walter H. and Hargro.ve R. (1969): Cheese Varieties and Description, Agriculture Hand book No: 54. Washingtion, D.C. U.S, Department of Agrtculture.

Doğu Anadolu, Trakya ve İç Anadolu Bölgelerinde Üretilen Kaşar Peynirlerinin Kimyasal Bileşimleri Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırma

Year 1977, Volume: 4 Issue: 11-12, 142 - 155, 01.12.1978

Abstract

Türkçe ve İngilizce Özet Eklenecek.

References

  • 1 - Alperden, i. (1977): Erzurum Piyasasında Mevcut Peyntr ve Tereyağların Kimyasal Bileşimleri ve Vitamin - A Miktarlan üzerinde Araştırmalar. Barış Matbaası, istanbul.
  • 2 - Davis J. G., (1976): Cheese Vol. III. Manufacturing Metbods, London Churchill Livingstone.
  • 3 - Eralp, M. (1974): Peynir Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları: 533 Ankara Üntversitesı Basımevi.
  • 4 - Gıda Maddeleri Tüzüğü (1972): Hakkı Güler Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara.
  • 5 - İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (1974): Peynir ihracatı hakkın, da Rapor No: 41, Ankara, İGEME Matbaası.
  • 6 - İzmen, E.R. · (1974): Kaşar Peynirinin Yapılışı ve Terkibi Üzerin-:. de Araştırmalar, Y.Z.E. Çalışmalarından sayı 36. Ankara: Recep Ulusoğlu Basımevi.
  • 7 - Omurtag, A. C. (1968): Yurdumuzd~ Besin Mikrobiyolojisi Açısından Araştırma ve Tavsiye edilen Mikrobiyoloji'k Standartlar. Türk Veteriner Hekimler Derneği 36 (6).
  • 8 - Tekinşen, O. C. (1978) : İç Anadolu Bölgesi Kaşar Peynirierinin · Olgunlaşmaları Sırasında Mikrobiyal Florası. Özellikle Laktik Asit Bakterileri ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Araştırmalar Doç. Tezi Ankara.
  • 9 - Tolgay, Z. ve Tetık. I. (1964): Gıda Kontrolu ve Klavuzu. Ege Matbaası Ankara.
  • 10 - Türk Standartlan 3272 (1978): UDK 637. 353, Ankara.
  • ll - Ungan, A. (1948): Türkiye Beyaz ve Kaşar Peynirieri üzerinde Kimyasal incelemeler. Türk Hijyen ve Tecrübi Biyoloji Derg. 8 (2).
  • 12 - Walter H. and Hargro.ve R. (1969): Cheese Varieties and Description, Agriculture Hand book No: 54. Washingtion, D.C. U.S, Department of Agrtculture.
There are 12 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Sciences
Journal Section Original Article
Authors

Yakup Hamzaçebi This is me

Cumhuriye Anter This is me

Publication Date December 1, 1978
Submission Date December 1, 1978
Published in Issue Year 1977 Volume: 4 Issue: 11-12

Cite

APA Hamzaçebi, Y., & Anter, C. (1978). Doğu Anadolu, Trakya ve İç Anadolu Bölgelerinde Üretilen Kaşar Peynirlerinin Kimyasal Bileşimleri Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırma. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 4(11-12), 142-155.

download