Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical composition of kashar cheese being produced in the Thrace, Eastern Anatolian and Middle Anatolian regions.

Yıl 1977, Cilt: 4 Sayı: 11-12, 142 - 155, 01.12.1978

Öz

Kaynakça

  • 1 - Alperden, i. (1977): Erzurum Piyasasında Mevcut Peyntr ve Tereyağların Kimyasal Bileşimleri ve Vitamin - A Miktarlan üzerinde Araştırmalar. Barış Matbaası, istanbul.
  • 2 - Davis J. G., (1976): Cheese Vol. III. Manufacturing Metbods, London Churchill Livingstone.
  • 3 - Eralp, M. (1974): Peynir Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları: 533 Ankara Üntversitesı Basımevi.
  • 4 - Gıda Maddeleri Tüzüğü (1972): Hakkı Güler Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara.
  • 5 - İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (1974): Peynir ihracatı hakkın, da Rapor No: 41, Ankara, İGEME Matbaası.
  • 6 - İzmen, E.R. · (1974): Kaşar Peynirinin Yapılışı ve Terkibi Üzerin-:. de Araştırmalar, Y.Z.E. Çalışmalarından sayı 36. Ankara: Recep Ulusoğlu Basımevi.
  • 7 - Omurtag, A. C. (1968): Yurdumuzd~ Besin Mikrobiyolojisi Açısından Araştırma ve Tavsiye edilen Mikrobiyoloji'k Standartlar. Türk Veteriner Hekimler Derneği 36 (6).
  • 8 - Tekinşen, O. C. (1978) : İç Anadolu Bölgesi Kaşar Peynirierinin · Olgunlaşmaları Sırasında Mikrobiyal Florası. Özellikle Laktik Asit Bakterileri ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Araştırmalar Doç. Tezi Ankara.
  • 9 - Tolgay, Z. ve Tetık. I. (1964): Gıda Kontrolu ve Klavuzu. Ege Matbaası Ankara.
  • 10 - Türk Standartlan 3272 (1978): UDK 637. 353, Ankara.
  • ll - Ungan, A. (1948): Türkiye Beyaz ve Kaşar Peynirieri üzerinde Kimyasal incelemeler. Türk Hijyen ve Tecrübi Biyoloji Derg. 8 (2).
  • 12 - Walter H. and Hargro.ve R. (1969): Cheese Varieties and Description, Agriculture Hand book No: 54. Washingtion, D.C. U.S, Department of Agrtculture.

Doğu Anadolu, Trakya ve İç Anadolu Bölgelerinde Üretilen Kaşar Peynirlerinin Kimyasal Bileşimleri Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırma

Yıl 1977, Cilt: 4 Sayı: 11-12, 142 - 155, 01.12.1978

Öz

Türkçe ve İngilizce Özet Eklenecek.

Kaynakça

  • 1 - Alperden, i. (1977): Erzurum Piyasasında Mevcut Peyntr ve Tereyağların Kimyasal Bileşimleri ve Vitamin - A Miktarlan üzerinde Araştırmalar. Barış Matbaası, istanbul.
  • 2 - Davis J. G., (1976): Cheese Vol. III. Manufacturing Metbods, London Churchill Livingstone.
  • 3 - Eralp, M. (1974): Peynir Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları: 533 Ankara Üntversitesı Basımevi.
  • 4 - Gıda Maddeleri Tüzüğü (1972): Hakkı Güler Ayyıldız Matbaası A.Ş. Ankara.
  • 5 - İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (1974): Peynir ihracatı hakkın, da Rapor No: 41, Ankara, İGEME Matbaası.
  • 6 - İzmen, E.R. · (1974): Kaşar Peynirinin Yapılışı ve Terkibi Üzerin-:. de Araştırmalar, Y.Z.E. Çalışmalarından sayı 36. Ankara: Recep Ulusoğlu Basımevi.
  • 7 - Omurtag, A. C. (1968): Yurdumuzd~ Besin Mikrobiyolojisi Açısından Araştırma ve Tavsiye edilen Mikrobiyoloji'k Standartlar. Türk Veteriner Hekimler Derneği 36 (6).
  • 8 - Tekinşen, O. C. (1978) : İç Anadolu Bölgesi Kaşar Peynirierinin · Olgunlaşmaları Sırasında Mikrobiyal Florası. Özellikle Laktik Asit Bakterileri ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Araştırmalar Doç. Tezi Ankara.
  • 9 - Tolgay, Z. ve Tetık. I. (1964): Gıda Kontrolu ve Klavuzu. Ege Matbaası Ankara.
  • 10 - Türk Standartlan 3272 (1978): UDK 637. 353, Ankara.
  • ll - Ungan, A. (1948): Türkiye Beyaz ve Kaşar Peynirieri üzerinde Kimyasal incelemeler. Türk Hijyen ve Tecrübi Biyoloji Derg. 8 (2).
  • 12 - Walter H. and Hargro.ve R. (1969): Cheese Varieties and Description, Agriculture Hand book No: 54. Washingtion, D.C. U.S, Department of Agrtculture.
Toplam 12 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Bilimleri
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Yakup Hamzaçebi Bu kişi benim

Cumhuriye Anter Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1978
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 4 Sayı: 11-12

Kaynak Göster

APA Hamzaçebi, Y., & Anter, C. (1978). Doğu Anadolu, Trakya ve İç Anadolu Bölgelerinde Üretilen Kaşar Peynirlerinin Kimyasal Bileşimleri Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırma. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 4(11-12), 142-155.


15430