Chemical composition of kashar cheese being produced in the Thrace, Eastern Anatolian and Middle Anatolian regions.
Yıl 1977,
Cilt: 4 Sayı: 11-12, 142 - 155, 01.12.1978
Yakup Hamzaçebi
Cumhuriye Anter
Kaynakça
- 1 - Alperden, i. (1977): Erzurum Piyasasında Mevcut Peyntr ve Tereyağların
Kimyasal Bileşimleri ve Vitamin - A Miktarlan üzerinde
Araştırmalar. Barış Matbaası, istanbul.
- 2 - Davis J. G., (1976): Cheese Vol. III. Manufacturing Metbods,
London Churchill Livingstone.
- 3 - Eralp, M. (1974): Peynir Teknolojisi.
A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları: 533 Ankara Üntversitesı Basımevi.
- 4 - Gıda Maddeleri Tüzüğü (1972): Hakkı Güler Ayyıldız Matbaası
A.Ş. Ankara.
- 5 - İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (1974): Peynir ihracatı hakkın,
da Rapor No: 41, Ankara, İGEME Matbaası.
- 6 - İzmen, E.R. · (1974): Kaşar Peynirinin Yapılışı ve Terkibi Üzerin-:.
de Araştırmalar, Y.Z.E. Çalışmalarından sayı 36. Ankara: Recep
Ulusoğlu Basımevi.
- 7 - Omurtag, A. C. (1968): Yurdumuzd~ Besin Mikrobiyolojisi Açısından
Araştırma ve Tavsiye edilen Mikrobiyoloji'k Standartlar. Türk
Veteriner Hekimler Derneği 36 (6).
- 8 - Tekinşen, O. C. (1978) : İç Anadolu Bölgesi Kaşar Peynirierinin
· Olgunlaşmaları Sırasında Mikrobiyal Florası. Özellikle Laktik Asit
Bakterileri ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Araştırmalar Doç.
Tezi Ankara.
- 9 - Tolgay, Z. ve Tetık. I. (1964): Gıda Kontrolu ve Klavuzu. Ege
Matbaası Ankara.
- 10 - Türk Standartlan 3272 (1978): UDK 637. 353, Ankara.
- ll - Ungan, A. (1948): Türkiye Beyaz ve Kaşar Peynirieri üzerinde
Kimyasal incelemeler. Türk Hijyen ve Tecrübi Biyoloji Derg. 8 (2).
- 12 - Walter H. and Hargro.ve R. (1969): Cheese Varieties and Description,
Agriculture Hand book No: 54.
Washingtion, D.C. U.S, Department of Agrtculture.
Doğu Anadolu, Trakya ve İç Anadolu Bölgelerinde Üretilen Kaşar Peynirlerinin Kimyasal Bileşimleri Üzerinde Karşılaştırmalı Araştırma
Yıl 1977,
Cilt: 4 Sayı: 11-12, 142 - 155, 01.12.1978
Yakup Hamzaçebi
Cumhuriye Anter
Öz
Türkçe ve İngilizce Özet Eklenecek.
Kaynakça
- 1 - Alperden, i. (1977): Erzurum Piyasasında Mevcut Peyntr ve Tereyağların
Kimyasal Bileşimleri ve Vitamin - A Miktarlan üzerinde
Araştırmalar. Barış Matbaası, istanbul.
- 2 - Davis J. G., (1976): Cheese Vol. III. Manufacturing Metbods,
London Churchill Livingstone.
- 3 - Eralp, M. (1974): Peynir Teknolojisi.
A.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları: 533 Ankara Üntversitesı Basımevi.
- 4 - Gıda Maddeleri Tüzüğü (1972): Hakkı Güler Ayyıldız Matbaası
A.Ş. Ankara.
- 5 - İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (1974): Peynir ihracatı hakkın,
da Rapor No: 41, Ankara, İGEME Matbaası.
- 6 - İzmen, E.R. · (1974): Kaşar Peynirinin Yapılışı ve Terkibi Üzerin-:.
de Araştırmalar, Y.Z.E. Çalışmalarından sayı 36. Ankara: Recep
Ulusoğlu Basımevi.
- 7 - Omurtag, A. C. (1968): Yurdumuzd~ Besin Mikrobiyolojisi Açısından
Araştırma ve Tavsiye edilen Mikrobiyoloji'k Standartlar. Türk
Veteriner Hekimler Derneği 36 (6).
- 8 - Tekinşen, O. C. (1978) : İç Anadolu Bölgesi Kaşar Peynirierinin
· Olgunlaşmaları Sırasında Mikrobiyal Florası. Özellikle Laktik Asit
Bakterileri ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Araştırmalar Doç.
Tezi Ankara.
- 9 - Tolgay, Z. ve Tetık. I. (1964): Gıda Kontrolu ve Klavuzu. Ege
Matbaası Ankara.
- 10 - Türk Standartlan 3272 (1978): UDK 637. 353, Ankara.
- ll - Ungan, A. (1948): Türkiye Beyaz ve Kaşar Peynirieri üzerinde
Kimyasal incelemeler. Türk Hijyen ve Tecrübi Biyoloji Derg. 8 (2).
- 12 - Walter H. and Hargro.ve R. (1969): Cheese Varieties and Description,
Agriculture Hand book No: 54.
Washingtion, D.C. U.S, Department of Agrtculture.