Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A research on yogurts produced in Adana by comparison of label and fat valuos of the samples takon from producers and market.

Yıl 1977, Cilt: 4 Sayı: 11-12, 180 - 190, 01.12.1978

Öz

The above mentioned research has been made on 100 officially
and 91 specially ta-ken yougurt samples during FebruaryAugust
1978 period.The samples have been investigated of.
ı - i ts la bel; The brand, the name and the address of · the
producer, fat value, date, gross and net weight.
2 - its contend; the real weight and fat value.
The results of the yogurt samples w ere summarised as
below.

Kaynakça

  • 1 - Gıda Maddeleri Mevzuatı 1952. Ayyıldız Matbaası A. Ş. Ankara.
  • 2 - HATİPOGLU, M. 1966. Ankara Piyasasında Muhtelif isimler Altında Satılmakta olan Kase Yoğurtlarının Kaliteleri Üzerinde Bir Araştırma Etlik Veteriner Bakteriyoloji Enstitüsü Dergisi 3. (1- 3) , '75- 83.
  • 3 - İZMEN, E.R. 1959. Süt ve Mamulleri Teknoloiisi; Ankara Üniversi' tesi Ziraat Fakültesi Yayınl~uı 155, Ankara Üni~ersitesi Basımevi.
  • 4 - İZMEN, E.R. 1942. Sütçülük ; Ziraat Vekaleti Neşriyat Umumi sayı 553, Orhan Alkaya Matbaası İstanbul.
  • 5 - MERT, B. 1976. Adana Piyasasındaki Yağurtların Kimyasal Bileşimlerinin · Tesbiti ; Etlik Veteriner Bakteriyola ii Dergisi 4, (5 - 10), 108.
  • 6 - ÖZER, ve Özalp, E .. 1970. Süf ve Mamullerinin Hijyenik ve Teknikolojik Stendardizasyo.nu ; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 38, (2) 13 - 18.
  • 7 - ÖZER, i. 1963. Süt ve Mamulerinin Beslenme ve Halk Sağlığı yönünden önemi; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 46 cı - 2 - 3) 29- 36.
  • 8 - TEKİNŞEN, O.C. 1976. Yoğurt Yapısı ; Veteriner Hekimleri Dem. Derg. 46 (1-2-3) 2~- 36.
  • 9 - TOLGAY, Z., TETİK, İ. 1964. Muhtasar Gıda Kontrolu ve Analizleri Kılavuzu ; · Ege Matbaası Ankara.

Adana'da İmal Edilen Yoğurtların İmalathane Numuneleri ile Piyasa Numunelerinin Etiket ve Yağ Değerleri Üzerinden Karşılaştırmalı Olarak Araştırılması

Yıl 1977, Cilt: 4 Sayı: 11-12, 180 - 190, 01.12.1978

Öz

Araştırma; Şubat 1978 ile Ağustos 1978 tarihleri arasında ,
resmi yolla gelen yüz adet, özel olarak alınan doksanbir adet
:p.umune yağurt üzerinde yapılmıştır.
Numuneler ı 1 Etiket bildirimi : Yoğurdurı. markası, imalatçının
isim ve adresi, yağ durumu, tarih, net veya bürüt ağırlık
yönünden etiket incelenmiştir.
Numuneler etiket gramaj ve yağ nisbeti yönünden incelenmiş
ve sonuçlar aşağıda özetlenmiştir.

Kaynakça

  • 1 - Gıda Maddeleri Mevzuatı 1952. Ayyıldız Matbaası A. Ş. Ankara.
  • 2 - HATİPOGLU, M. 1966. Ankara Piyasasında Muhtelif isimler Altında Satılmakta olan Kase Yoğurtlarının Kaliteleri Üzerinde Bir Araştırma Etlik Veteriner Bakteriyoloji Enstitüsü Dergisi 3. (1- 3) , '75- 83.
  • 3 - İZMEN, E.R. 1959. Süt ve Mamulleri Teknoloiisi; Ankara Üniversi' tesi Ziraat Fakültesi Yayınl~uı 155, Ankara Üni~ersitesi Basımevi.
  • 4 - İZMEN, E.R. 1942. Sütçülük ; Ziraat Vekaleti Neşriyat Umumi sayı 553, Orhan Alkaya Matbaası İstanbul.
  • 5 - MERT, B. 1976. Adana Piyasasındaki Yağurtların Kimyasal Bileşimlerinin · Tesbiti ; Etlik Veteriner Bakteriyola ii Dergisi 4, (5 - 10), 108.
  • 6 - ÖZER, ve Özalp, E .. 1970. Süf ve Mamullerinin Hijyenik ve Teknikolojik Stendardizasyo.nu ; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 38, (2) 13 - 18.
  • 7 - ÖZER, i. 1963. Süt ve Mamulerinin Beslenme ve Halk Sağlığı yönünden önemi; Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 46 cı - 2 - 3) 29- 36.
  • 8 - TEKİNŞEN, O.C. 1976. Yoğurt Yapısı ; Veteriner Hekimleri Dem. Derg. 46 (1-2-3) 2~- 36.
  • 9 - TOLGAY, Z., TETİK, İ. 1964. Muhtasar Gıda Kontrolu ve Analizleri Kılavuzu ; · Ege Matbaası Ankara.
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Bilimleri
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Zehra Gül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1978
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 4 Sayı: 11-12

Kaynak Göster

APA Gül, Z. (1978). Adana’da İmal Edilen Yoğurtların İmalathane Numuneleri ile Piyasa Numunelerinin Etiket ve Yağ Değerleri Üzerinden Karşılaştırmalı Olarak Araştırılması. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 4(11-12), 180-190.


15430