Research Article
BibTex RIS Cite

Kıymada Mikroskopik Muayene ile Yabancı Doku Tesbiti Üzerine Deneysel Çalışma

Year 2007, Volume: 18 Issue: 1-2, 17 - 20, 01.12.2007

Abstract

Çalışmada kas, karaciğer, akciğer, dalak, böbrek, tavuk derisi ve tavuk taşlığından hazırlanmış kıyma örneklerinden alınan kriyostat kesitleri incelenerek, söz konusu organ kıymalarının mikroskobik özellikleri araştırılmıştır. Hem sadece etten yapılan kıymada hem de iç organlardan hazırlanan kıymalarda, bu organların normal histolojilerine benzer yapılar gözlenmiştir. Sonuç olarak; kıymadan hazırlanmış kriyostat kesitlerin mikroskobik incelemesinin, karışık kıymaların tespitinde kullanılabilir bir yöntem olabileceği kanısına varılmıştır.

References

  • Anonim (2008)Gıdada hileye sınır yok.http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=173870.Erişim tarihi:10.02.2008
  • Ayaz Y.,Ayaz,N.D., Erol,I. (2006).Detection of species in meat and meat products using enzym-linked immunosorbent assay.J. Muscle Foods.17: 214-220.
  • Erer,H. Kıran MM, Çiftçi .MK,(2000) Veteriner genel patoloji.1. Baskı . Bahçıvanlar Basım sanayi A.Ş.
  • Günşen U, Aydın A, Ovalı BO Coşkun Y, (2006) Çiğ et ve ısıl işlem görmüş et ürünlerinde elısa tekniği ile farklı et türlerinin tespiti. 36(2). Online Erişim :http://www.istanbul.edu.tr/fakulteler/veteriner/vetfakdergi/yayımları/2006-2/Makale-5.pdf.
  • Luna LG,(1968).Manuel of Histologic Staining Methods of the Armed Forces Institue of Pathology,3rd Ed..,McGraw-Hill Book Company,New York, USA..
  • Sağlam M, (1993) Genel Histoloji. Yorum Matbaacılık Sanayi. Ankara.
  • Tanyolaç A, (1993)Özel Histoloji.Yorum Basım Sanayi Ltd. Şti. Ankara
  • Yücel Ş, (2005) Hileli gıdayı afiyetle yiyin. http://www.takvim.com.tr/ 2005/08/10/gnb105. html Erişim tarihi:08.02.2008
Year 2007, Volume: 18 Issue: 1-2, 17 - 20, 01.12.2007

Abstract

References

  • Anonim (2008)Gıdada hileye sınır yok.http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=173870.Erişim tarihi:10.02.2008
  • Ayaz Y.,Ayaz,N.D., Erol,I. (2006).Detection of species in meat and meat products using enzym-linked immunosorbent assay.J. Muscle Foods.17: 214-220.
  • Erer,H. Kıran MM, Çiftçi .MK,(2000) Veteriner genel patoloji.1. Baskı . Bahçıvanlar Basım sanayi A.Ş.
  • Günşen U, Aydın A, Ovalı BO Coşkun Y, (2006) Çiğ et ve ısıl işlem görmüş et ürünlerinde elısa tekniği ile farklı et türlerinin tespiti. 36(2). Online Erişim :http://www.istanbul.edu.tr/fakulteler/veteriner/vetfakdergi/yayımları/2006-2/Makale-5.pdf.
  • Luna LG,(1968).Manuel of Histologic Staining Methods of the Armed Forces Institue of Pathology,3rd Ed..,McGraw-Hill Book Company,New York, USA..
  • Sağlam M, (1993) Genel Histoloji. Yorum Matbaacılık Sanayi. Ankara.
  • Tanyolaç A, (1993)Özel Histoloji.Yorum Basım Sanayi Ltd. Şti. Ankara
  • Yücel Ş, (2005) Hileli gıdayı afiyetle yiyin. http://www.takvim.com.tr/ 2005/08/10/gnb105. html Erişim tarihi:08.02.2008
There are 8 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Original Article
Authors

Yıldız Ayaz This is me

Ertan Oruç This is me

Yavuz Ulusoy This is me

Yusuf Ziya Kaplan This is me

Mihriban Aksoy This is me

Adnan Öztürk This is me

Orhan Dudaklı This is me

Publication Date December 1, 2007
Submission Date December 1, 2007
Published in Issue Year 2007 Volume: 18 Issue: 1-2

Cite

APA Ayaz, Y., Oruç, E., Ulusoy, Y., Kaplan, Y. Z., et al. (2007). Kıymada Mikroskopik Muayene ile Yabancı Doku Tesbiti Üzerine Deneysel Çalışma. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 18(1-2), 17-20.

download