Amacı: Hatay ilinde yaşayan
Hristiyanların dini bayramlarında uyguladıkları gastronomi geleneklerini
belirlemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak için farkındalık yaratmaktır.
Yöntem: Araştırmada nitel veri analizi
yöntemlerinden betimleyici analiz ve amaçlı örneklem yöntemlerinden, kartopu
örneklem tekniği tercih edilmiştir. Ayrıca veri toplama yöntemi olarak yarı-yapılandırılmış
görüşme tekniği
uygulanmıştır.
Bulgular:
Araştırma
bulgularında, genellikle iki büyük bayram (Noel ve Paskalya) kutlanıldığı ve
her iki bayramda da geleneksel yemeklerin aynı olduğu belirlenmiştir.
Sonuç
ve Öneriler: Hatay bölgesinde yüzyıllardır yaşamakta olan Hristiyan
toplumunun kendi inanç ve geleneklerinden kaynaklanan farklı kültürel yapısı,
hem inanç turizmi açısından hem de gastronomi turizmi açısından bölgede önemli
bir kültürel zenginlik arz etmektedir.
Bundan dolayı yöresel yemeklerin ve geleneklerin inanç turizmi ile
birlikte bütünleştirilerek sunulması, bölgenin turizm cazibesini
arttıracaktır.
Sınırlılıkları:
Araştırma
Hatay ilinde yaşayan Hristiyan topluluğuna yönelik ve 25 yaş üstü katılımcılara
uygulanmıştır.
Orijinalliği/Değeri:
Hatay
yöresinde yaşayan Hristiyan nüfusa ait geleneklerin somut olmayan kültürel
miras ve inanç turizmi bağlamında değerlendirilmesi.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Tourism (Other) |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 31, 2019 |
Submission Date | June 30, 2019 |
Acceptance Date | December 31, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.