Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek

Volume: 4 Number: 7 August 1, 2010
  • Nilüfer Erol
EN TR

Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek

Abstract

Modern dünyanın küreselleşme çağına girdiği ortak bir iddiadır. Tamamıyla olmasa da toplumsal yaşamın hemen hemen her alanı küreselleşme sürecinden etkilenmektedir: kültür, politika, ekonomi ve toplumsal ilişkilerin bu süreçle dönüştüğü, değiştiği görülmektedir. Bugün iletişim, ulaşım ve bilgisayar teknolojisindeki benzersiz değişimler bu sürece yeni bir ivme kazandırmış bulunmaktadır. Küresel olarak hareket halindeki para, şirketleri tekrar örgütlemekte, kuralları ortadan kaldırmakta, yerel ve ulusal politikaları önemsememektedir. Küreselleşme beraberinde bir takım rahatsızlıklara, düzensizliklere neden olsa da aynı zamanda yeni pazarlar ve zenginlikler de yaratmaktadır. Bu çalışmada küreselleşme kavramı, bunun örgütler ve yönetim üzerindeki etkileri incelenmektedir.

Keywords

References

  1. BRUNSSON Nils ve SAHLIN-ANDERSON, Kerstin, “Constructing Organizations: The Example of Public Sector Reform”, Organizational Studies,Cilt. 21, Sayı.4, 2000, ss.721-746.
  2. ERBAY Yusuf,“Küresel İşletmelerin Yönetimi ve Türk İşletmelerin Yeni Türk Cumhu- riyetlerine Yönelik Faaliyetleri”, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Yayın No:11, Ankara, FAYOL Henri,“General Principles of Management”, Derek S. Pugh (der) Organisation The- ory, Harmondsworth- Middlesex, Penguin Education, 1973,ss. 101-123.
  3. FRIEDMAN Thomas, The Lexus and the Olive Tree: Understanding Globalization. New York, Farrar, Straus, 1999.
  4. GIDDENS Anthony,The Consequences of Modernity, Cambridge, Polity, 1990.
  5. GIDDENS Anthony, Runaway World: How Globalization is Reshaping Our Lives, Cambridge: Polity, 1999.
  6. GOODNOW Frank J., “Politics and Administration” Jay M. Shafritz ve Albert C. Hyde (der), Classics of Public Administration, New York, Harcourt Brace College Publishers, 1997, ss. 27-29.
  7. GULICK Luther, “Notes on the Theory of Organisation”, Jay M. Shafritz ve Albert . C. Hyde (der.), Classics of Public Administration, New York, Harcourt Brace College Publishers, , ss. 81-89. HELD David, McGREW, Anthony, GOLDBLATT David ve PERRATON Jonathan,Global Transformations: Politics, Economics and Culture, Cambridge, Polity Press, 1999.
  8. HELD David, GOLDBLATT David & PERRATON, “Rethinking Globalization”,David Held & Anthony McGrew (der.), The Global Transformations Reader. Cambridge, Polity Press, , ss. 67–68. HOPKINS Anthony (der.), Globalization in World History, Londra, Pimlico, 2000.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Nilüfer Erol This is me

Publication Date

August 1, 2010

Submission Date

September 9, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2010 Volume: 4 Number: 7

APA
Erol, N. (2010). Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek. Gazi Akademik Bakış, 4(7), 79-89. https://izlik.org/JA67YR22LF
AMA
1.Erol N. Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek. Gazi Akademik Bakış. 2010;4(7):79-89. https://izlik.org/JA67YR22LF
Chicago
Erol, Nilüfer. 2010. “Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek”. Gazi Akademik Bakış 4 (7): 79-89. https://izlik.org/JA67YR22LF.
EndNote
Erol N (August 1, 2010) Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek. Gazi Akademik Bakış 4 7 79–89.
IEEE
[1]N. Erol, “Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek”, Gazi Akademik Bakış, vol. 4, no. 7, pp. 79–89, Aug. 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA67YR22LF
ISNAD
Erol, Nilüfer. “Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek”. Gazi Akademik Bakış 4/7 (August 1, 2010): 79-89. https://izlik.org/JA67YR22LF.
JAMA
1.Erol N. Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek. Gazi Akademik Bakış. 2010;4:79–89.
MLA
Erol, Nilüfer. “Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek”. Gazi Akademik Bakış, vol. 4, no. 7, Aug. 2010, pp. 79-89, https://izlik.org/JA67YR22LF.
Vancouver
1.Nilüfer Erol. Küreselleşme Sürecinde Örgütleri Yeniden Düşünmek. Gazi Akademik Bakış [Internet]. 2010 Aug. 1;4(7):79-8. Available from: https://izlik.org/JA67YR22LF