BibTex RIS Cite

Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi

Year 1993, Volume: 8 Issue: 1, 0 - , 13.02.2013

Abstract

Bilgisayarların software sistemlerinde sağlanan gelişmeler, heuristic metodların kullanımında yoğunluk sağlamıştır. Özellikle, insan-makina sistemlerine yönelik problemlerin çözümünde geniş uygulama imkanı bulmuştur. Yine matematiksel araçların sistem yaklaşımında kullanılması ile, karışık işletme problemlerinin; tasarımı, modellenmesi, çözümü ve test süreçleri daha kolay hale gelmiştir. Kantitatif karar verme durumu söz konusu olduğunda, standart Yöneylem Araştırması (O.R) teknikleri ile optimum çözümü elde etmek zor veya imkansız olabilir. Bu araştırmada, böyle durumlarla karşılaşıldığında, heuristic algoritmaları kullanmanın daha kolay ve ekonomik olacağı vurgulanmaya çalışılmıştır. Bu
araştırma da önce, heuristic’lerin tarihçesinden bahsedilmiş, bunların gerekliliği ve özelliklerine değinilmiştir. Daha sonra heuristic'ler, çözüm stratejilerine göre sınıflandırılmış, tasarımda dikkat edilecek hususlar ile bunların kullanım prensipleri üzerinde durulmuştur. Son olarak, heuristic'lerin tasarımı, stratejilere göre örnekler verilerek açıklanmıştır.

Year 1993, Volume: 8 Issue: 1, 0 - , 13.02.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Orhan Türkbey This is me

Publication Date February 13, 2013
Submission Date December 7, 2012
Published in Issue Year 1993 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Türkbey, O. (2013). Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Türkbey O. Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. GUMMFD. February 2013;8(1).
Chicago Türkbey, Orhan. “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8, no. 1 (February 2013).
EndNote Türkbey O (February 1, 2013) Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE O. Türkbey, “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”, GUMMFD, vol. 8, no. 1, 2013.
ISNAD Türkbey, Orhan. “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8/1 (February 2013).
JAMA Türkbey O. Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. GUMMFD. 2013;8.
MLA Türkbey, Orhan. “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, vol. 8, no. 1, 2013.
Vancouver Türkbey O. Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. GUMMFD. 2013;8(1).