BibTex RIS Kaynak Göster

Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi

Yıl 1993, Cilt: 8 Sayı: 1, 0 - , 13.02.2013

Öz

Bilgisayarların software sistemlerinde sağlanan gelişmeler, heuristic metodların kullanımında yoğunluk sağlamıştır. Özellikle, insan-makina sistemlerine yönelik problemlerin çözümünde geniş uygulama imkanı bulmuştur. Yine matematiksel araçların sistem yaklaşımında kullanılması ile, karışık işletme problemlerinin; tasarımı, modellenmesi, çözümü ve test süreçleri daha kolay hale gelmiştir. Kantitatif karar verme durumu söz konusu olduğunda, standart Yöneylem Araştırması (O.R) teknikleri ile optimum çözümü elde etmek zor veya imkansız olabilir. Bu araştırmada, böyle durumlarla karşılaşıldığında, heuristic algoritmaları kullanmanın daha kolay ve ekonomik olacağı vurgulanmaya çalışılmıştır. Bu
araştırma da önce, heuristic’lerin tarihçesinden bahsedilmiş, bunların gerekliliği ve özelliklerine değinilmiştir. Daha sonra heuristic'ler, çözüm stratejilerine göre sınıflandırılmış, tasarımda dikkat edilecek hususlar ile bunların kullanım prensipleri üzerinde durulmuştur. Son olarak, heuristic'lerin tasarımı, stratejilere göre örnekler verilerek açıklanmıştır.

Yıl 1993, Cilt: 8 Sayı: 1, 0 - , 13.02.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Orhan Türkbey Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 13 Şubat 2013
Gönderilme Tarihi 7 Aralık 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Türkbey, O. (2013). Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Türkbey O. Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. GUMMFD. Şubat 2013;8(1).
Chicago Türkbey, Orhan. “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Şubat 2013).
EndNote Türkbey O (01 Şubat 2013) Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE O. Türkbey, “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”, GUMMFD, c. 8, sy. 1, 2013.
ISNAD Türkbey, Orhan. “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8/1 (Şubat 2013).
JAMA Türkbey O. Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. GUMMFD. 2013;8.
MLA Türkbey, Orhan. “Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2013.
Vancouver Türkbey O. Kavram, Tasarım Ve Yaklaşım Yönünden Heurıstıc’lerin İncelenmesi. GUMMFD. 2013;8(1).