BibTex RIS Cite

Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi

Year 1993, Volume: 8 Issue: 2, 0 - , 13.02.2013

Abstract

Kent planlaması süreci, araştırma, plan yapma ve uygulama aşamalarını içerir. Plan yapma -ya da karar verme- aşaması bu çalışma konusuna temel oluşturmaktadır. Bu aşama; amaçlara varmak için önerilen çeşitli eylem biçimlerinin ve yöntemlerinin
karşılaştırılıp değerlendirilmesi ve aralarından birinin seçilmesi aşamasıdır. Çeşitli kent ve bölge planları arasında tercih yapmak üzere, karar organlarına kolaylık sağlayacak değerlendirme teknikleri geliştirilmiştir. Bu teknikler 1930'larda
A.B.D.'de geliştirilen maliyet - yarar analizine dayanmaktadır ve analizin birbirinden az farkla ayrılan biçimleridir. Bu çalışmada, günümüzde pek çok ülkede kullanılmakta olan maliyet - yarar analizi değişik boyutlarıyla ele alınmış ve kentsel projeler için kullanımındaki sınırlamalar ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Year 1993, Volume: 8 Issue: 2, 0 - , 13.02.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Nihal Şenlier This is me

Publication Date February 13, 2013
Submission Date December 7, 2012
Published in Issue Year 1993 Volume: 8 Issue: 2

Cite

APA Şenlier, N. (2013). Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 8(2).
AMA Şenlier N. Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi. GUMMFD. February 2013;8(2).
Chicago Şenlier, Nihal. “Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8, no. 2 (February 2013).
EndNote Şenlier N (February 1, 2013) Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8 2
IEEE N. Şenlier, “Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi”, GUMMFD, vol. 8, no. 2, 2013.
ISNAD Şenlier, Nihal. “Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi 8/2 (February 2013).
JAMA Şenlier N. Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi. GUMMFD. 2013;8.
MLA Şenlier, Nihal. “Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi”. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, vol. 8, no. 2, 2013.
Vancouver Şenlier N. Kentsel Plan Ve Program Seçeneklerinin Karşılaştırılmasında Maliyet -Yarar Analizi. GUMMFD. 2013;8(2).