BibTex RIS Cite

In Current Situation and Supporting Policies Point of View, Comparison of Aquaculture Production of Turkey and European Union

Year 2013, Issue: 3, 59 - 75, 01.09.2013

Abstract

In this study, comparisons between the general situation and
aquaculture production amounts of Turkey to World and European countries
were discussed. Compliance with the European Union (EU) was explained the
common fisheries policy. Aquaculture sector aimed to examine the problems and
propose solutions. Harmonization of the European Union for the development of
the fisheries sector has been identified structural and technical regulations.
Aquaculture sector in Turkey, the financial and technical support policies
applied by the government were explained. Comparison between Turkeys and
the EU assistance programs and policies were determined

Mevcut Durum ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması

Year 2013, Issue: 3, 59 - 75, 01.09.2013

Abstract

Bu çalışmada, Türkiye’nin Dünya ve Avrupa ülkeleri arasındaki genel durumu ve üretim bakımından karşılaştırmaları ele alınmıştır. Ortak balıkçılık politikalarının Avrupa Birliği ile uyumu açıklanmaya çalışılmıştır. Türkiye’nin son on yıl içerisinde su ürünleri alanında yapılan gelişmeler anlatılmıştır. Su ürünleri sektörünün karşılaşabileceği sorunlar ve çözüm önerilerinin açıklanması amaçlanmıştır. Balıkçılık sektörünün Avrupa Birliğine uyumunun geliştirilmesi için gereken yapısal ve teknik düzenlemeler tespit edilmiştir. Türkiye’de su ürünleri sektörüne devlet tarafından uygulanan mali ve teknik destekleme politikaları açıklanmıştır. Türkiye’nin AB destek programları ile mukayesesi yapılmış ve konuyla ilgili öneriler geliştirilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA55CD67JT
Journal Section Articles
Authors

Nihat Yeşilayer This is me

H. Muhittin Gören This is me

İsmail Eralp Kaymak This is me

Publication Date September 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 3

Cite

APA Yeşilayer, N., Gören, H. M., & Kaymak, İ. E. (2013). Mevcut Durum ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi(3), 59-75.
AMA Yeşilayer N, Gören HM, Kaymak İE. Mevcut Durum ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması. GBAD. September 2013;(3):59-75.
Chicago Yeşilayer, Nihat, H. Muhittin Gören, and İsmail Eralp Kaymak. “Mevcut Durum Ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye Ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 3 (September 2013): 59-75.
EndNote Yeşilayer N, Gören HM, Kaymak İE (September 1, 2013) Mevcut Durum ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 3 59–75.
IEEE N. Yeşilayer, H. M. Gören, and İ. E. Kaymak, “Mevcut Durum ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması”, GBAD, no. 3, pp. 59–75, September 2013.
ISNAD Yeşilayer, Nihat et al. “Mevcut Durum Ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye Ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 3 (September 2013), 59-75.
JAMA Yeşilayer N, Gören HM, Kaymak İE. Mevcut Durum ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması. GBAD. 2013;:59–75.
MLA Yeşilayer, Nihat et al. “Mevcut Durum Ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye Ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması”. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, no. 3, 2013, pp. 59-75.
Vancouver Yeşilayer N, Gören HM, Kaymak İE. Mevcut Durum ve Destekleme Politikaları Bakış Açısından, Türkiye ve Avrupa Birliği Su ürünleri Yetiştiriciliğinin Karşılaştırılması. GBAD. 2013(3):59-75.